Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yggeseth ofrer Sigurd

Torbjørn Yggeseth er veldig fornøyd med vektregelen han var hovedmannen bak innføringen av i fjor vår.

Samtidig bekrefter han at Sigurd Pettersen er ett av flere offer for den nye regelen.

-  Hensikten med vektregelen er å sende et bedre helsemessig signal til alle hopprekruttene som ikke er under kontinuerlig legeoppsyn. Poenget for oss var ikke de etablerte løperne, men alle 14-, 15- og 16-åringene som ikke er på landslag, sier Yggeseth.

-  Sigurd er naturlig tynn, og må tvangsspise for å holde vekta. Dette kan føre til spiseforstyrrelser. Kommentar?

-  Det er bedre å straffe én ved å spare 100. Jeg synes også det er et svært lite offer å måtte legge på seg fire kilo. At han må spise så mye at han kaster opp, tviler jeg på.

-  Fem av sju personer på morssida til Sigurd Pettersen har BMI fra 17,5 til 19,7. Hans egen naturlige BMI er 19, men vektregelen har tvunget ham opp i 20. Er han et offer for regelen?

-  Han er ett av dem.

-  Jorunn Sundgot-Borgen og Inggard Lereim mener at FIS burde måle fettprosenten og ta i bruk beinmengdemålinger i stedet for bare å sjekke løpernes BMI. Kommentar?

-  Skulle vi gjort det, måtte vi hatt med oss et helt laboratorium og en mengde eksperter for å ta vare på to, fire eller fem prosent av de tynne hopperne som ikke har helseproblemer. Det skjer ikke noe med vektregelen før vi får et system som vi kan administrere. Vi samarbeider både med FIS\' medisinske komité og IOC, og er veldig fornøyd med systemet selv.

-  Da vektregelen ble innført, henviste dere til helseekspertene. Men både Sundgot-Borgen og Lereim sier at de var imot innføring av BMI.

-  Inggard Lereim holdt et innlegg på FIS-kongressen til fordel for BMI, men det var dissens i komiteen. Sier han at han er imot? Det er typisk Inggard.

FORNØYD: Torbjørn Yggeseth.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media