Yggeseth vil sparke hopplandslaget

Torbjørn Yggeseth mener at de fleste av dagens landslagshoppere bør få sparken, og at Norge isteden skal satse fram mot OL i 2006.

Torbjørn Yggeseth er leder av hoppkomitéen i det internasjonale skiforbundet (FIS). Nå har han sett seg lei på de dårlige norske prestasjonene i hoppebakken. Yggeseth vil ha unge og talentfulle hoppere inn på landslaget, og at det satses fram mot OL i 2006.

- Det er ikke noe nederlag hvis vi ikke stiller med hoppere i OL. De hopperne vi har er uansett sjanseløse til å kunne hevde seg i toppen, sier Yggeseth til Aftenposten.

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl sa i går at ingen av de norske hopperne foreløpig er i nærheten av å kvalifisere seg til OL. Dette til tross for at Tommy Ingebrigtsen har to plasseringer blant de 12 beste, noe som var et krav fra Stensbøl.

- Tommy Ingebrigtsen er en av flere aktører som har fått utrolig mange sjanser. Han har ikke vært i nærheten av de forventningene vi har til de norske hopperne, mener Torbjørn Yggeseth.

- Skal vi komme tilbake i verdenstoppen, må vi bygge oppe et helt nytt landslag bestående av hoppere i alderen fra 17 til 19 år. Det har Finland og Tyskland hatt stor suksess med, sier han.

(Dagbladet.no)

SPARKES?</B> - Tommy Ingebrigtsen har ikke vært i nærheten av de forventningene vi har til de norske hopperne, mener Torbjørn Yggeseth.