Yggeseth vil sparke hopplandslaget

Torbjørn Yggeseth mener at de fleste av dagens landslagshoppere bør få sparken, og at Norge isteden skal satse fram mot OL i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torbjørn Yggeseth er leder av hoppkomitéen i det internasjonale skiforbundet (FIS). Nå har han sett seg lei på de dårlige norske prestasjonene i hoppebakken. Yggeseth vil ha unge og talentfulle hoppere inn på landslaget, og at det satses fram mot OL i 2006.

- Det er ikke noe nederlag hvis vi ikke stiller med hoppere i OL. De hopperne vi har er uansett sjanseløse til å kunne hevde seg i toppen, sier Yggeseth til Aftenposten.

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl sa i går at ingen av de norske hopperne foreløpig er i nærheten av å kvalifisere seg til OL. Dette til tross for at Tommy Ingebrigtsen har to plasseringer blant de 12 beste, noe som var et krav fra Stensbøl.

- Tommy Ingebrigtsen er en av flere aktører som har fått utrolig mange sjanser. Han har ikke vært i nærheten av de forventningene vi har til de norske hopperne, mener Torbjørn Yggeseth.

- Skal vi komme tilbake i verdenstoppen, må vi bygge oppe et helt nytt landslag bestående av hoppere i alderen fra 17 til 19 år. Det har Finland og Tyskland hatt stor suksess med, sier han.

(Dagbladet.no)

SPARKES?</B> - Tommy Ingebrigtsen har ikke vært i nærheten av de forventningene vi har til de norske hopperne, mener Torbjørn Yggeseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer