Ygre Wiig blir filmstjerne

Snowboardfilm-gigantene feirer seg selv.

Snowboardesset Andreas Ygre Wiig (27) er blant stjernene når en av filmgigantene i snowboardverdenen feirer seg selv i høst.

Selskapet Mack Dawg Productions runder 20 år og gir ut jubileumsfilmen «Double Decade» - også for det norske publikum.

Wiigs bidrag i filmen er tatt opp i Alaskas villmark, og filmens motto er enkelt: F.. som tiden flyr når en har det gøy.

- Vi var i Alaska i to uker med privathelikopter, men fikk bare benyttet fire dager til filming på grunn av varierende værforhold, sier Wiig til NTB.

«Double Decade» forventes å bli en av tidenes beste snowboardfilmer. Deler av filmen er også spilt inn i Norge.

27-åringen viser fram det beste av det beste av sine brettkunster sammen med andre snowboardstjerner som Aaron Biittner, Jussi Oksanen, Eero Ettala, Heikki Sorsa og Jeremy Jones.

- Prosjektet er lukrativt for meg. På mange måter er det film vi lever av, sier mannen som er samboer og kjæreste med rockeartisten Marion Raven.

Filmen er sponsorfinansiert, og for utøverne er det mange penger å hente på en slik storproduksjon. Wiig har flere store filmprosjekter bak seg, men dette er størst hittil.

AKTUELLE PÅ HVER SIN MÅTE: Mens Andreas Ygre Wiig (snowboard) snart blir filmaktuell, driver motorsykkelakrobaten Ailo Gaup (til venstre) sammen forberedelser til sitt eget comeback i lufta etter at skademarerittet endelig er slutt. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
AKTUELLE PÅ HVER SIN MÅTE: Mens Andreas Ygre Wiig (snowboard) snart blir filmaktuell, driver motorsykkelakrobaten Ailo Gaup (til venstre) sammen forberedelser til sitt eget comeback i lufta etter at skademarerittet endelig er slutt. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Filmen får norsk premiere i Oslo i august.

Andreas Wiig ble nylig kåret til snowboardsirkusets mest omtalte person sist sesong av verdens største snowboardmagasin, Transworld Snowboarding. Det var annet år på rad nordmannen toppet listen.

(NTB)

Ygre Wiig blir filmstjerne