Yndlingen utslått av favoritten

Sjarapova ute av Wimbledon.

Tennisyndlingen Maria Sharapova er utslått av Wimbledon. Verdenseneren Amelie Mauresmo ble for sterk i semifinalen.

Med Justine Henin-Hardenne som finalemotstander blir det dermed en reprise av finaleduellen fra årets Australian Open. Da vant Mauresmo den prestisjetunge duellen etter at Henin-Hardenne måtte bryte på grunn av magetrøbbel.

Oppskriftsmessig

Da russiske Sharapova vant Wimbledon-turneringen i 2004, var hun bare 17 år. Og tenniselskerne begynte å trykke henne til sitt bryst. Torsdag måtte 19-åringen imidlertid strekke våpen mot turneringens storfavoritt.

Mauresmo åpnet oppskriftsmessig og sikret seg det første settet 6-3, men Sharapova kom seg à jour og tvang fram et tredje sett før Wimbledon-håpet brast.

Den franske eneren sikret seg en 4-0-ledelse og vant til slutt 6-2.

I den belgiske semifinaleduellen mellom Justine Henin-Hardenne og Kim Clijsters var det førstnevnte som klarte å sikre seg en finaleplass. Med settsifrene 6-4 og 7-6 gjenstår det kun én kamp før Henin-Hardenne kan plassere den siste av i alt fire Grand Slam-titler i premieskapet.

Torsdagens kamp var den 20. mellom de to belgierne og den sjuende i Grand Slam-sammenheng. Til tross for det kjølige vennskapet mellom de to, ga de hverandre et håndtrykk etter kampslutt, men ikke en klem eller et kyss på kinnet som er vanlig kutyme i kvinnetennis.

– Jeg spiller god og aggressiv tennis for tiden. Forhåpentlig står jeg distansen ut, sier Henin-Hardenne.

Enkelt for Nadal

Hun har nå vunnet 17 kamper på rad, 13 av dem i Grand Slam-oppgjør, og kan bli den første spilleren som både vinner French Open og Wimbledon uten å avgi et sett.

Regjerende mester i French Open, Rafael Nadal, tok seg torsdag til semifinalen i den utsatte kampen mot finske Jarkko Nieminen. 20-årige Nadal er den sjuende yngste spilleren i en Wimbledon-semifinale og den første spanjol som har klart kunststykket siden Manuel Orantes i 1972.

Nadals semifinalemotstander fredag blir kyprioten og 18-seedede Marcos Baghdatis. (ANB-AP)

YNDLINGEN UTE: Amelie Mauresmo ble for sterkt for Maria Sjarapova og vant semifinalen 2-1 i sett.