Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yndlingen utslått av favoritten

Sjarapova ute av Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tennisyndlingen Maria Sharapova er utslått av Wimbledon. Verdenseneren Amelie Mauresmo ble for sterk i semifinalen.

Med Justine Henin-Hardenne som finalemotstander blir det dermed en reprise av finaleduellen fra årets Australian Open. Da vant Mauresmo den prestisjetunge duellen etter at Henin-Hardenne måtte bryte på grunn av magetrøbbel.

Oppskriftsmessig

Da russiske Sharapova vant Wimbledon-turneringen i 2004, var hun bare 17 år. Og tenniselskerne begynte å trykke henne til sitt bryst. Torsdag måtte 19-åringen imidlertid strekke våpen mot turneringens storfavoritt.

Mauresmo åpnet oppskriftsmessig og sikret seg det første settet 6-3, men Sharapova kom seg à jour og tvang fram et tredje sett før Wimbledon-håpet brast.

Den franske eneren sikret seg en 4-0-ledelse og vant til slutt 6-2.

I den belgiske semifinaleduellen mellom Justine Henin-Hardenne og Kim Clijsters var det førstnevnte som klarte å sikre seg en finaleplass. Med settsifrene 6-4 og 7-6 gjenstår det kun én kamp før Henin-Hardenne kan plassere den siste av i alt fire Grand Slam-titler i premieskapet.

Torsdagens kamp var den 20. mellom de to belgierne og den sjuende i Grand Slam-sammenheng. Til tross for det kjølige vennskapet mellom de to, ga de hverandre et håndtrykk etter kampslutt, men ikke en klem eller et kyss på kinnet som er vanlig kutyme i kvinnetennis.

– Jeg spiller god og aggressiv tennis for tiden. Forhåpentlig står jeg distansen ut, sier Henin-Hardenne.

Enkelt for Nadal

Hun har nå vunnet 17 kamper på rad, 13 av dem i Grand Slam-oppgjør, og kan bli den første spilleren som både vinner French Open og Wimbledon uten å avgi et sett.

Regjerende mester i French Open, Rafael Nadal, tok seg torsdag til semifinalen i den utsatte kampen mot finske Jarkko Nieminen. 20-årige Nadal er den sjuende yngste spilleren i en Wimbledon-semifinale og den første spanjol som har klart kunststykket siden Manuel Orantes i 1972.

Nadals semifinalemotstander fredag blir kyprioten og 18-seedede Marcos Baghdatis. (ANB-AP)

YNDLINGEN UTE: Amelie Mauresmo ble for sterkt for Maria Sjarapova og vant semifinalen 2-1 i sett.