Yngler i TIL

Hans Åge Yndestad storspilte i Gamst-rollen.Vi fulgte Tromsø-Bodø/Glimt direkte.

(Dagbladet.no, Tromsø - Bodø/Glimt 2-0): For første gang på halvannet år var ikke Morten Gamst Pedersen på banen for Tromsø. Den nysignerte Blacburn-spissen satt i stedet på tribunen og holdt en liten tale i pausen. Men i dag savnet ikke Tromsø 31-millionersmannen. For erstatter Hans Åge Yndestad holdt et imponerende nivå i sin første kamp i Gamst-rollen.

Etter noen nervøse ballspark i starten av kampen, vokste den kjappe backen til å bli en fullgod ving i Gamst-klasse.

Straffespark

- Jeg synes han kom mer og mer med i kampen. Han truer Glimts bakrom, og måten han skjærer inn på i straffesituasjonen vitner om store kvaliteter, sa TIL-trener Per Mathias Høgmo til Canal pluss i pausen.

For i tillegg til fart og innlegg fra kant, skapte Yndestad størst farligheter når han selv skar inn bak stopperne til Glimt i midten.

Og det var på den måten han skaffet Tromsø første omgangs største sjanse. Etter 20 minutter slo banens beste spiller Karim Essediri en ball inn i feltet og Kristoffer Paulsen måtte ty til ulovligheter for å stoppe 24-åringen.

Men Tromsø har et realt straffekompleks, og det har ikke forsvunnet med salget av Morten Gamst Pedersen. Kaptein Steinar Nilsen skjøt svakt og dårlig plassert rett i fanget på Glimt-keeper Tor Egil Horn - TILs femte straffemiss i år.

- Det er rett og slett ikke godt nok, kapitulerer Høgmo.

To målgivende

Men utover i andre omgang ble Tromsø altfor sterke for Bodø/Glimt, som fikk en bråstopp på høstformen. Før dagens kamp sto Glimt med fire seire på rad i serien, og halvparten av sesongens scoringer i de samme kampene. Men på Alfheim i «Slaget om Nord-Norge» skapte ikke Glimt en eneste sjanse.

- Dette var et tungt og slitent Glimt-lag. Vi fikk aldri tilgang til vårt eget spill, sa en betuttet Glimt-trener Øystein Gåre etter kampen.

Men en som virkelig hadde tilgang til eget spill i dag var Hans Åge Yndestad.

Etter en snau time slo han et frispark fra 35 meter som duppet perfekt ned på pannebrasken til Karim Essediri.

Og seks muinutter seinere fulgte han samme oppskrift, men denne gangen dukket Lars Iver Strand opp like foran Horn og stusset ballen i nettet.

«Gamst spesial»

- Jeg fikk bare beskjed om å slå hardt inn foran mål. Sånn er det, sa en svært fattet Yndestad etter praktdebuten på venstrekanten.

For Yndestad viste ikke bare at han har en god frisparkfot og at farta er i orden. Han vartet også opp med en «Gamst spesial» da Glimts back Håvard Halvorsen knapt orket å stå på beina.

Med full stokking på beina chippet han ballen forbi med hælen og satte fart. Frispark ble det konkrete resultatet. Økt selvtillit og dermed en bedre fotballspiller resultatet på lang sikt.

- Det vitner om at han har trua på det han driver med. Det er viktig i dette gamet, forklarer Høgmo.

Og med Yndestads og Essediri på kantene har nå Tromsø to kjappe vinger. Det lover godt for framtida.

- Vi har stor fart på begge kantene. Og når Lars Iver Strand er så flink til å frigjøre seg i mellomrommet mellom angrepet og midtbanen, blir vi veldig farlige, fortsetter Høgmo.

- Nå har vi en luke ned til tredjeplassen igjen. Det ser veldig bra ut, konkluderer Høgmo.

SERVERER: Hans Åge Yndestad hadde to målgivende pasninger i dag. Her fra fjorårets kamp mot Aalesund på Kråmyra.