Antonio Nusa (17):

Yngste nordmann i CL noensinne

Antonio Nusa kom inn for Brugge kvarteret før slutt og fastsatte resultatet i 4-0-seieren borte mot Porto. 17-åringen er yngste norske spiller og scorer i CL.

HISTORISK: 17-årige Antonio Nusa skrev norsk fotballhistorie med innhopp og scoring for Brugge i mesterligaen da Porto ble slått 4-0 på bortebane. Foto: Luis Vieira, AP / NTB
HISTORISK: 17-årige Antonio Nusa skrev norsk fotballhistorie med innhopp og scoring for Brugge i mesterligaen da Porto ble slått 4-0 på bortebane. Foto: Luis Vieira, AP / NTB Vis mer
Publisert

Nusa har allerede markert seg for den belgiske klubben i seriesammenheng, og tirsdag slapp han til i Champions League også. I det 75. minutt kom han inn for Ferran Jutglà, som hadde levert med mål og assist.

Inntil tirsdag hadde Per Ciljan Skjelbred rekorden som yngste nordmann i mesterligaen, men 17 år, fire måneder og 27 dager gammel overtok Nusa den æren. Et snaut kvarter seinere ble han også yngste norske målscorer.

I det 89. minutt kronet han nemlig kvelden med en flott scoring. Han startet perfekt på et presist framspill fra Casper Nielsen, førte ballen mot mål med David Carmo i hælene og scoret med en perfekt avslutning forbi Diogo Costa.

Det gjorde han for en klubb som topper tabellen med full pott etter de to første rundene.

Stor kveld

Jutglà ga laget en tidlig ledelse. Han ble selv felt av João Mario. Etter at VAR hadde godkjent dommerens avgjørelse, banket han ballen forbi keeper Diogo Costa.

Brugge hadde en frisk start på kampen, men ble presset etter ledermålet. Simon Mignolet måtte redde alene med Zaidu, og det var flere ganger fare på ferde i Brugges målgård.

SETT AV MILLIONER: Brasiliansk fotball har ofte mye teknikk, men nedover i divisjonene går det hardere for seg. Video: Canal Do Fabricio Vis mer

Tidlig i den andre omgangen punkterte Brugge kampen. Først kriget Jutglá omgitt av hjemmeforsvarere og spilte fri Kamal Sowah, som doblet ledelsen. Fem minutter seinere økte danske Andreas Skov Olsen til 3-0 da han fikk stå helt alene på et innlegg fra Björn Meijer.

Rett før slutt fastsatte Nusa resultatet og kronet sin største dag på fotballbanen.

Avgjorde på tampen

I samme gruppe vant Leverkusen 2-0 over Atlético Madrid etter sene scoringer av Robert Andrich og Moussa Diaby. Målene kom i det 84, og 87. minutt.

Tidligere hadde Patrik Schick og Adam Hlozek med sekunders mellomrom avsluttet i tverrligger og stolpe for det tyske hjemmelaget. Etter å ha slått Porto etter et ellevilt overtidsdrama i åpningsrunden, var det Atléticos tur til å miste poeng på tampen.

Brugge har allerede tre poengs luke på tabelltopp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer