Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yngste svenske løftet Sverige

- Vi må heve oss mange hakk, sier Kim Ekdahl Du Rietz (21).

TØFF UNGGUTT: Kim Ekdahl Du Rietz, her i duell med Chiles Emil Perez. Foto: SCANPIX/REUTERS/Umit Bektas
TØFF UNGGUTT: Kim Ekdahl Du Rietz, her i duell med Chiles Emil Perez. Foto: SCANPIX/REUTERS/Umit Bektas Vis mer

Kim Ekdahl Du Rietz (21) er yngst i laget og den eneste hjemlige spilleren i Sveriges VM-tropp. Men det var han som løftet Sverige i håndball-VMs åpningskamp.

- Dette var bare noe vi måtte gjøre unna. Nå begynner alvoret, og vi må heve oss mange hakk, sa Ekdahl Du Rietz etter 28-18-seieren over Chile torsdag.

Jonas Larholm måtte stå over kampen på grunn av forskjølelse. Dermed ble det spilletid på Lugi-spilleren som fulgte opp sine 12 mål i generalprøven mot Brasil med seks fulltreffere i VM-åpningen.

Dermed ble han kampens toppscorer.

- Det er min oppgave å ta for meg og gå på mål. Om jeg nøler og tviler, kan jeg like gjerne sitte på benken, sa Ekdahl Du Rietz etter å ha blitt kåret til kampens beste spiller.

- Men jeg er ikke fornøyd selv. Jeg kan mye bedre, fortsatte skåningen.

Nederlagsdømte Chile yppet seg innledningsvis i et fullsatt Scandinavium (10.368 tilskuere), og ledet tidlig 4-2. Mattias Andersson i Sveriges mål gjorde sin førte redning etter åtte minutter.

Sverige reiste seg etter hvert og ledet 15-8 ved pause. Sju måls ledelse ble til ti måls seier.

Lørdag venter Slovakia i den første alvorlige testen for svenskene. Da må Ekdahl Du Rietz trolig nøye seg med å se på det meste av tiden. Da er Jonas Larholm tillbake.

- Han er klart førstevalg som venstre bakspiller, sa dagens mann torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling