FØLER IKKE EKSTRA ANSVAR: Ei heller vil han kalle seg Norges største medaljehåp. Men Johannes Thingnes Bø er mer enn klar for VM på hjemmebane. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØLER IKKE EKSTRA ANSVAR: Ei heller vil han kalle seg Norges største medaljehåp. Men Johannes Thingnes Bø er mer enn klar for VM på hjemmebane. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Yngstemann kan være Norges største gullhåp, men føler ikke ekstra ansvar

Johannes Thingnes Bø klar for VM på hjemmebane.

Til tross for at han ikke helt vil gå med på det selv, tilsier denne sesongens resultater at Johannes Thingnes Bø er Norges største gullhåp i VM på hjemmebane.

Etter to verdenscupseire etter jul, er 22-åringen den av nordmennene som har imponert mest fram mot Kollen-VM. Men å gå med på at han er vårt største håp vil han ikke.

- Kanskje på sprinten, men vi er fire mann som er vanvittig sterke og alle kan vinne. Plutselig kan vi stå med tre nordmenn på pallen hvis alt klaffer, sa han til NTB under tirsdagens pressetreff på Beitostølen.

Til tross for en god sesong hittil, mener han VM definerer selve sesongen.

- Verdenscupsesongen har vært bra, men det er VM som teller hvert år og det er det du oppsummerer sesongen med. Skulle det ikke bli medalje, så er det en fryktelig sesong, men blir det medalje er det en fantastisk sesong. Det er veldig stort sprik, fortalte han.

Føler ikke ekstra ansvar I det siste verdenscuprennet før VM gikk Bø en forrykkende tredje etappe og gikk Norge opp i ryggen på Russland. Der ifra ordnet storebror Tarjei stafettseier. De to brødrene viser gryende form før sesongens høydepunkt. Lillebror Bø føler likevel ikke noe ekstra ansvar.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er yngstemann på laget og selv om det er jeg som har to seire etter jul, så har de andre vært fryktelig nære. Jeg har hatt de ekstra marginene som har gjort at jeg har gjort det bitte litt bedre, men de andre har jo en haug med pallplasser.

Til tross for sin unge alder, har 22-årige Bø allerede tre VM-medaljer. Under VM i Kontiolahti i 2015 tok han gull på sprinten, sølv på stafetten og bronse på mix-stafetten. Når sprinten i Holmenkollen går av stabelen 5. mars, jakter han sin andre gullmedalje i VM.

Klar for Kollen-trykk At det i så fall skjer på hjemmebane, tror han er en fordel. På spørsmål om hva han tenker om trykket og atmosfæren som vil være på stadion under mesterskapet, er han mer enn klar.

- Det blir helt strøkent. Det er solgt mange billetter og det kommer til å bli stinn brakke!

- Hva hvis du kommer inn til siste stående skyting i en duell med for eksempel Martin Fourcade?

- Det tror jeg bikker i min fordel. Det norske publikum er jo der for å støtte oss. Jeg håper de kan gi meg energi ute i løypa, sa han.

Både han og de andre landslagsutøverne er vant til å konkurrere i Tyskland hvor det virkelig er skiskytingskultur og hvor det koker på det verste. I Holmenkollen forbereder Bø seg på et enda større trykk.

- I Tyskland er det vanligvis mye folk, men her blir det vel enda flere, så det blir helt vilt.

Han forteller at det i løpet av uka på Beitostølen handler om å skape trygghet og legge siste finpuss før mesterskapet starter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram