- Yngve Hallén er uvitende

John Arne Riise slår tilbake mot kritikken fra fotballforbundet.

SNAKKER UT:
John Arne Riise snakket i dag om kritikken fra fotballpresident Yngve Hallén.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SNAKKER UT: John Arne Riise snakket i dag om kritikken fra fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det ble i dag kjent at John Arne Riise har fått seg jobb i spillselskapet Betsson. Han skal jobbe som fotballekspert og ambassadør for spillselskapet. Denne avtalen er noe som har skapt sinne i Norges Fotballforbund.

- Dette er veldig trist, og vi er skuffet, sa fotballpresident Yngve Hallén til Dagbladet tidligere i dag.

John Arne Riise var i kveld gjest hos Katarina Flatland og Øyvind Fjeldheim i TV 2s Sommertid, hvor Riise snakket ut om kritikken fra fotballforbundet. Han fikk høre om uttalelsene til Hallén da han var på golfbanen.

- Det er skuffende. Han (Yngve Hallén) er uvitende. Han var ikke der da jeg var i Monaco. At jeg fornærmer miljøet rundt meg syns jeg er helt feil. Jeg har spilt 13 år på landslaget, og jeg føler at jeg har gitt nok tilbake. Når vi da skiller veier gjør jeg mine egne ting, sier Riise til Sommertid.

Ikke fornærmet På spørsmål om han ble fornærmet over kritikken, svarer Fulham-spilleren:

- Jeg føler det litt som Zuccarello sier (ishockeyspiller jour.anm). Det er «Guttekubben Grei» som sitter på toppen i forbundet. Noen er forskjellig.

- Han har null peiling på hvor hardt jeg har jobbet for dette. Han har kastet på med det som er lovlig i forhold til de og de forbundene. Og det skjønner jeg at han kan. Norsk Tipping har vært fantastiske for meg de, og jeg har vært fantastisk for dem, sier Riise, som mener Norsk Tipping kunne ringt ham om de ville fortsette samarbeidet.

- Ingen krise Norges Fotballforbund (NFF) har tidligere bestemt at det skal holdes en formell markering - hvor Riise skal hylles for sin enestående landslagskarriere. Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, uttalte tidligere i dag denne markeringen nå vil bli avlyst.

REAGERTE PÅ AVTALEN: 
Fotballpresident Ynge Hallén mener det er trist at John Arne Riise har inngått en avtale med bettingselskapet Betsson.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
REAGERTE PÅ AVTALEN: Fotballpresident Ynge Hallén mener det er trist at John Arne Riise har inngått en avtale med bettingselskapet Betsson. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Det blir jo en umulighet nå. Det sier seg selv. I alle fall ikke på det nivået vi hadde tenkt. Vi kan ikke fronte en som velger å ta et seg bort fra det vi står for på denne måten. Samtidig er det ikke personlig. Jeg er like glad i ham fortsatt. Men jeg føler jeg har feilet som leder som ikke har fått han til å forstå at dette er feil. Så jeg er mer skuffet over meg selv enn over ham, sier Siem til TV 2.

Riise har også fått med seg det Kjetil Siem har sagt.

- For det første har ikke jeg bedt om noe markering, det er fotballforbundet som har valgt å gi meg en avskjed. Jeg har hatt kontakt med Siem i denne prosessen her, sier Riise, som sier at det ikke er noen krise for ham om forbundet nå avlyser denne markeringen.