Yngve Hallén får fortsette som fotballpresident

Valgkomiteen har bestemt seg, sier kilder til Dagbladet.

FORNYET TILLIT: Etter tøffe runder i valgkomiteen vil Yngve Hallén i morgen bli innstilt som fotballpresident - et verv han har hatt siden 2010. Foto: Sjur Stølen
FORNYET TILLIT: Etter tøffe runder i valgkomiteen vil Yngve Hallén i morgen bli innstilt som fotballpresident - et verv han har hatt siden 2010. Foto: Sjur Stølen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Fotballpresident Yngve Hallén (45) foreslås gjenvalgt av valgkomiteen i Norges Fotballforbund.

Det får Dagbladet bekreftet fra flere ulike kilder tirsdag kveld.

Dom i morgen Valgkomiteen vil legge fram sin innstilling i morgen. Den skulle egentlig være klar før jul, men usikkerheten rundt hvem de skulle foreslå øverst i hierarkiet, var for stor. Dermed valgte valgkomiteens leder Marianne Brynildsen, midt i desember, å gå ut med nyheten om at innstillingen ble utsatt.

Planen har siden da vært å legge fram dommen i morgen, onsdag 15. januar. Arbeidet er nå sluttført. Diskusjonene skal ha vært harde, først og fremst om presidentposten, før flertallet i komiteen nå har endt opp med å støtte Yngve Hallén videre.

Tinget avgjør Mangelen på åpenbare alternativer til sogndølen oppgis som én grunn til at han gis fornyet tillit. Samtidig ser mange i Fotball-Norge så klare, positive trekk ved Hallén - spesielt innenfor bredden, samt det er en ny glød rundt herrelandslaget og at økonomien i NFF har gått meget bra siden han ble valgt første gang i 2010 - at de vil gi ham en toårsperiode til.

Da fristen for å komme med forslag til valgkomiteen gikk ut i september, hadde ingen motkandidater til Hallén blitt lansert. Så kom Drillo-støyen, og plutselig fikk komiteen mye å ta stilling til likevel.

Men nå skal flertallet av de seks i valgkomiteen, som består av personer fra de ulike sjikt i norsk fotball, altså ha valgt å klappe Hallén på skuldra.

Nå er det opp til forbundstinget på Lillestrøm i mars å avgjøre om innstillingen skal tas til følge.

• Marianne Brynildsen skriver i en sms til Dagbladet at hun ikke vil kommentere innstillingen før onsdag.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer