Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yngve Hallén får fortsette som fotballpresident

Valgkomiteen har bestemt seg, sier kilder til Dagbladet.

FORNYET TILLIT: Etter tøffe runder i valgkomiteen vil Yngve Hallén i morgen bli innstilt som fotballpresident - et verv han har hatt siden 2010. Foto: Sjur Stølen
FORNYET TILLIT: Etter tøffe runder i valgkomiteen vil Yngve Hallén i morgen bli innstilt som fotballpresident - et verv han har hatt siden 2010. Foto: Sjur Stølen Vis mer

(Dagbladet:) Fotballpresident Yngve Hallén (45) foreslås gjenvalgt av valgkomiteen i Norges Fotballforbund.

Det får Dagbladet bekreftet fra flere ulike kilder tirsdag kveld.

Dom i morgen Valgkomiteen vil legge fram sin innstilling i morgen. Den skulle egentlig være klar før jul, men usikkerheten rundt hvem de skulle foreslå øverst i hierarkiet, var for stor. Dermed valgte valgkomiteens leder Marianne Brynildsen, midt i desember, å gå ut med nyheten om at innstillingen ble utsatt.

Planen har siden da vært å legge fram dommen i morgen, onsdag 15. januar. Arbeidet er nå sluttført. Diskusjonene skal ha vært harde, først og fremst om presidentposten, før flertallet i komiteen nå har endt opp med å støtte Yngve Hallén videre.

Tinget avgjør Mangelen på åpenbare alternativer til sogndølen oppgis som én grunn til at han gis fornyet tillit. Samtidig ser mange i Fotball-Norge så klare, positive trekk ved Hallén - spesielt innenfor bredden, samt det er en ny glød rundt herrelandslaget og at økonomien i NFF har gått meget bra siden han ble valgt første gang i 2010 - at de vil gi ham en toårsperiode til.

Da fristen for å komme med forslag til valgkomiteen gikk ut i september, hadde ingen motkandidater til Hallén blitt lansert. Så kom Drillo-støyen, og plutselig fikk komiteen mye å ta stilling til likevel.

Men nå skal flertallet av de seks i valgkomiteen, som består av personer fra de ulike sjikt i norsk fotball, altså ha valgt å klappe Hallén på skuldra.

Nå er det opp til forbundstinget på Lillestrøm i mars å avgjøre om innstillingen skal tas til følge.

• Marianne Brynildsen skriver i en sms til Dagbladet at hun ikke vil kommentere innstillingen før onsdag.

.