Yngve Hallén stiller ikke til gjenvalg som fotballpresident

Mener det er det beste.

IKKE GJNEVALG: Yngve Hallén ønsker ikke å stille til ny periode som fotballpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE GJNEVALG: Yngve Hallén ønsker ikke å stille til ny periode som fotballpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Sittende fotballpresident, Yngve Hallén, kommer ikke til å stille til gjenvalg til våren, melder NTB.

Hallén begrunner valget med at det er det beste for hans familie, for ham selv og for Fotball-Norge, skriver NFF på sine sider.

Beskjeden kommer under tre måneder etter at fotballpresidenten bekreftet overfor Dagbladet at han gikk for to nye år.

- Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å meddele valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i slutten av oktober ba eldstegutten Brage om en prat. Hans beskjed var ikke til å misforstå. Jeg ombestemte jeg meg vel endelig der og da. Også hvor jeg skulle formidle det, sier Yngve Hallén til NFF.

Han ga beskjeden på tinget til NFF Sogn og Fjordane i dag.

Det har skjedd mye i fotballen med Hallén som sjef. Drillo-sparkingen, FIFA-skandalen og nå sist at Norge ikke nådde EM i Frankrike til sommeren. Fotballpresidenten avviser at det er noen av disse sakene som har vært avgjørende.

- Det kan være tøft å stå midt i stormene, og av og til har kritikken føltes både urettferdig og unyansert. Samtidig — med fasiten i hånd — så er det selvsagt ting vi kunne og burde gjort annerledes. Som fotballpresident må du uansett være forberedt på å møte tøff kritikk. Det er en del av jobben. Og ville jobben blitt enklere med et EM-sluttspill? Åpenbart. Men et sluttspill ville ikke gitt mer tid med familien. Det er derfor jeg nå sier nei til gjenvalg, sier Hallén. 

En ny fotballpresident vil bli valgt på tinget i februar.