VRAKET:  Yngve Hallén ble vraket fra idrettsstyret. Her sammen med Mina Gerhardsen og Eli Arnstad.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VRAKET: Yngve Hallén ble vraket fra idrettsstyret. Her sammen med Mina Gerhardsen og Eli Arnstad. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Yngve Hallén vraket fra idrettsstyret

Tror Fifa-bråket har påvirket.

(Dagbladet): Fotballpresidenten var innstilt til en av de åtte styreplassene som skulle velges under helgens idrettsting i Trondheim.

Etter at avstemning var klar kom det fram at Yngve Hallén ble vraket, selv om valgkomiteen hadde innstilt han til en styreplass.

I stedet ble Jorodd Asphjell valgt inn i styret. Asphjell som ikke var innstilt av valgkomiteen fikk 117 stemmer. Hallén 116.

Asphjell var 1. visepresident i den foregående perioden.

Fem kvinner Følgende ble valgt inn i som styremedlemmer: Guri Ramtoft, Sondre Sande Gullord, Anne Berit Figenschou, Marcela Bustos, Marit Roland Udnæs, Vibecke Sørensen, Sigbjørn Johnsen og Jorodd Asphjell.

I tillegg består styret av president Tom Tvedt, 1. visepresident Kristin Kloster Aasen og 2. visepresident Oddvar Johan Jensen.

- Yngve Hallén er en dyktig idrettspolitikker som ville gjort idrettsstyre ennda bedre. Synd han ikke blir med, skriver Eline Oftedal, president i Norges Fleridrettsforbund på Twitter.

- Overrasket - Ja, det gjorde det, sier avtroppende idrettspresident Børre Rognlien på Dagbladets spørsmål om vrakingen av Hallén kom overraskende.

- Det kan være mange ulike grunner. Det tør jeg ikke gi meg inn på, sier Rognilien.

 VALGT INN:  Jorodd Asphjell ble valgt inn med én stemme foran Yngve Hallén. Her jubler han sammen med Børre Rognlien.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VALGT INN: Jorodd Asphjell ble valgt inn med én stemme foran Yngve Hallén. Her jubler han sammen med Børre Rognlien. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Rognlien var ikke den eneste som var overrasket over valgutfallet.

- Det er helt utrolig at presidenten i Norges største særforbund (fotball) ikke blir valgt når han er villig til å stille. At vi i idretten har råd til det, forbauser meg, kommenterte friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB etter at valget var fullført.

Tidlig søndag ble Tom Tvedt valgt til ny idrettspresident.

- Skuffet Yngve Hallén var en skuffet mann etter å ha tapt valget med stemme.

- Jeg får si det samme til NTB som til alle andre, og det er at jeg er skuffet. Vi i Norges største særforbund var innstilt på å gå inn og gjøre en jobb, men bortsett fra det, mener jeg vi har fått et godt idrettsstyre, og jeg tror vi kan få et godt samarbeid, sier Yngve Hallén, som fortsetter som leder for Særforbundenes Fellesorganisasjon.

- Jeg tror en stor årsak til at jeg ikke kom inn er geografi og et sterkt ønske om å få inn den foreslåtte representanten fra Trøndelag. Det skjer jo mye inn mot et ting som også kan ha talt mot meg, mente fotballpresidenten.

Hallén har gjort en betydelig jobb i den siste fireårsperioden med å bygge bru mellom kretser og særforbund. Derfor var mange overrasket over at han tapte med en stemme til sittende idrettsstyremedlem Jorodd Asphjell, men Hallén sa til NTB at han kommer til å fortsette å jobbe til det beste for norsk idrett.

- Den linjen og strategien vi jobber etter i Norges Fotballforbund ligger fast. Derfor kommer ikke dette til å få noen betydning for den jobben jeg skal gjøre, sa Hallen.

- FIFA-skandalen har påvirket Hallén var forrige uke i Zürich under den mye omtalte Fifa-kongressen. Dagen før presidentvalget, valgte Norge sammen med UEFA å gå i mot sittende president Sepp Blatter, som denne uken trakk seg.


Fotballpresidenten innrømmer overfor TV 2 at Fifa-bråket nok har spilt inn i valget her.

- Alle tingene inn mot tinget vil spille inn - også slike saker som har så stor oppmerksomhet. Det vil nok ha spilt inn her også, sier Hallén til TV 2.