Champions League

- Ynkelig

Fotballekspert Michael Owen om Fred: - Hvis jeg var manager, og en av mine spillere gjorde dette, ville han aldri fått spille igjen.

UT MED RØDT KORT: Fred. Foto: NTB
UT MED RØDT KORT: Fred. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United - Paris Saint-Germain 1-3

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne tatt seg videre i Champions League med seier over Paris Saint-Germain i går kveld. I stedet endte det med 1-3-tap og en utskjelt midtbanespiller Fred (27).

Først gjorde han en skallebevegelse mot Leandro Paredes. Så taklet han Ander Herrera. Gult kort + gult kort = rødt kort.

I FOKUS: Fred.

Fotballekspert og tidligere United-spiller Michael Owen er ikke nådig i studiet til BT Sport i England.

Om episoden med skallingen sier han:

- Det var rødt kort. Det var ikke mye kontakt, men kom igjen: Du er en voksen mann. Du kan ikke gjøre en sånn barnslig, liten ting og sette laget ditt i fare.

EKSPERT FOR BT SPORT: Michael Owen. Foto: NTB
EKSPERT FOR BT SPORT: Michael Owen. Foto: NTB Vis mer

Owen fortsetter:

- Hvis jeg var manager, og en av mine spillere gjorde dette, ville han aldri fått spille igjen. Det er ynkelig, egentlig.

Owen blir sitert i flere engelske aviser etter slakten av Fred. Fotballeksperten spilte i Manchester United fra 2009 til 2012, men er mest kjent for karrieren i Liverpool.

- Alt i alt kan du klandre Fred, sier 40-åringen om det røde kortet som ble delt ut etter 70 minutter.

- Men du kan også klandre Solskjær. Manageren må beskytte ham og laget i en sånn situasjon, så begge er å klandre.

- Fred skulle ikke gjort dette, sier Solskjær om skallebevegelsen.

Etter kampen fikk han mye kritikk for ikke å ta midtbanespilleren av i pausen. Brasilianeren var heit i topplokket. Det luktet et kort nummer to etter det første midtveis i første omgang.

- Jeg burde kanskje tatt av Fred, men han spilte godt. Den andre taklingen var ikke gult kort. Det vet også Ander Herrera, sier Solskjær.

TEMA: Solskjær og Fred.

Manchester United, Paris Saint-Germain og RB Leipzig har alle ni poeng i gruppa før siste kamp 8. desember. United møter RB Leipzig og klarer seg med uavgjort for å gå til åttedelsfinalen.

- PSG kommer til å gå videre. Den andre plassen om avansement står mellom Manchester United og RB Leipzig. Men United bør ikke dra til Tyskland med frykt, sier Owen.

- Manchester United betaler dyrt for utvisningen til Fred. De har ikke gjort det enkelt for seg selv, skriver journalist Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

GRUPPE H

Manchester U.530213-79
Paris Saint-Germain53028-59
RB Leipzig53028-109
Basaksehir51046-133
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer