VERDENSMESTER:  Yohan Blake  vant 100 meter-finalen i  VM i friidrett Daegu 2011, nå sliter han med en strekkskade. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
VERDENSMESTER: Yohan Blake vant 100 meter-finalen i VM i friidrett Daegu 2011, nå sliter han med en strekkskade. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Yohan Blake må stå over de to første stevnene

«The Beast» sliter med en strekkskade.

Blake kommer ikke til å kunne stille i Jamaica Invitational 4. mai eller i Diamond League-stevnet i Shanghai 14 dager senere. Det opplyser trener Glen Mills.

Blake ble verdensmester i Daegu etter at storfavoritt Usain Bolt hadde tjuvstartet i finalen. Senere i mesterskapet kom Bolt sterkt tilbake og sikret gullet på 200 meteren.

Mills sier at Blake pådro seg strekkskaden på baksiden av høyre lår i en konkurranse i helgen. Skaden viste seg å være mer alvorlig enn først antatt.

- Skaden gjør at Blake må regne med å ta det helt med ro i noen uker, og det er i alle fall helt på det rene at han ikke får med seg de to første stevnene han hadde på konkurranseprogrammet sitt, forteller Mills.

Etter at Blake pådro seg strekkskaden sist helg, ble han observert gående rundt på banen og snakke med folk. Han tvitret også at det bare var snakk om en krampe, men senere kom beskjeden at det var en strekkskade som var mer alvorlig enn som så.

(NTB)