Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yohann kastet opp og bæsjet på seg, men nektet å gi seg

Den tapre franskmannen hadde en skikkelig drittdag. 

TØFF DAG: Yohann Diniz hadde ingen god dag på jobb. I løpet av kappgangkonkurransen bæsjet han på seg, kastet opp og besvimte. Foto: Bernd Thissen / EPA / NTB Scanpix 
TØFF DAG: Yohann Diniz hadde ingen god dag på jobb. I løpet av kappgangkonkurransen bæsjet han på seg, kastet opp og besvimte. Foto: Bernd Thissen / EPA / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Slovakiske Matej Tóth tok gullet på herrenes 50 kilometer kappgang fredag, mens norske Håvard Haukenes endte på en sterk syvendeplass.

Men de kommer begge i skyggen av franske Yohann Diniz i etterkant av løpet.

38-åringen ledet stort halvveis ut i løpet og så ut til å sikre gullmedaljen da han begynte å slite voldsomt i Rios gater.

Brukte capsen som toalett

Franskmannen hadde store problemer med magen og måtte flere ganger ta seg dopauser, der blant annet capsen ble brukt som toalett, ifølge TV 2.

Men den tapre utøveren ble ikke bedre i magen til tross for flere pauser underveis, og gikk til slutt rett i bakken.

LEDET: Yohann Diniz ledet stort, men kollapset totalt i Rio-løypa. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix 
LEDET: Yohann Diniz ledet stort, men kollapset totalt i Rio-løypa. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix  Vis mer

På dette tidspunktet hadde han også mistet ledelsen.

Besvimte

De dramatiske TV-bildene viser at Diniz ligger urørlig på bakken mens konkurrentene trasker forbi.

– Ai, ai, ai! Det var Diniz igjen! Dette er vondt og så ikke bra ut. Han hadde magetrøbbel og måtte stoppe da han ledet med 1.40. Og nå svimte han av, sa TV 2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

På dette tidspunktet hadde franskmannen gjort fra seg i shortsen, kastet opp langs veien og besvimt, men nektet - utrolig nok - å gi seg.

Til tross for en drittdag av de sjeldne, klarte Diniz å komme seg i mål på en utrolig sterk åttendeplass, noen få sekunder bak norske Haukenes.

I målområdet ventet medisinsk personell som tok hånd om løpets ulykkesfugl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK HJELP: Kappgjengeren fikk til slutt hjelp etter å ha fullført 50-kilometeren. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix
FIKK HJELP: Kappgjengeren fikk til slutt hjelp etter å ha fullført 50-kilometeren. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Burde han blitt tatt ut av konkurransen?

Ove Talsnes, lege for det norske friidrettslandslaget, sto langs løypa, men fikk ikke med seg da Diniz gikk i bakken.

Legen forteller at det er arrangørens medisinske team som har ansvar for å ta utøvere ut av en konkurranse.

- Det er sånn når en av verdens beste og mest meritterte kappgjengere blir dårlig, skal det mye til for å ta ham ut. Diniz har også så mye rutine at han bør selv vite når nok er nok. Han gikk ut i et hårreisende tempo, og bommet grovt med taktikken, sier Talsnes til Dagbladet.

- Men burde Diniz bli tatt ut av konkurransen?

- Jeg så ikke hvordan han så ut. Jeg så andre som i hvert fall burde blitt tatt ut tidligere, som senere kollapset. Noen av dem er jo en fare for seg selv - de har en enorm vilje til å komme seg i mål. Man skal være ganske tøff for å ta beslutningen om å ta en utøver ut av konkurransen, svarer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!