Yorke: - Festinga får vente

Dwight Yorke lover nå å holde seg unna fyll og skandaler så lenge han spiller fotball. - Festinga får vente, sier Yorke.

Sir Alex Ferguson er mektig lei av alt bråket rundt Dwight Yorke. Nå har United-sjefen gitt spissen en siste sjanse. Og den akter Yorke å gripe.

- Jeg gikk ut alt for mye sist sesong. Det gjorde ikke godt. Men jeg har aldri hatt lyst til å dra fra United og nå er det på tide å skjerpe seg. Bare jeg kan gjøre det, sier Yorke til The Sun.

Det var en sommerprat med barndomskamerat og cricketstjerne Brian Life som fikk spissen fra Trinidad & Tobaogo til å innse at noe måtte gjøres.

- Vi satt og snakket om hvilket flott liv vi hadde - mer enn vi kunne forvente ut fra vår oppvekst i Trinidad & Tobago. Men vi sa også til hverandre at vi kan oppnå så mye mer. Hva er vitsen med å kaste det bort, når vi kan ha ytterligere fire eller fem år på topp.

Nå har han planer om å skru igjen korkene for en stund.

- Festinga får vente. Vi har nok av tid til det - men en fotball- eller cricketkarriere kan være forbi før du vet ordet av det.

Det Yorke angrer aller mest på er den fuktige byturen sammen med landslagskamerat Russel Latapy 48 timer før den nest siste seriekampen i mai. Alex Ferguson suspenderte Yorke da han fikk vite om spissens fyllekule.

- Det er det verste jeg har gjort i hele min karriere. Å gå ut sånn før en kamp er feil, uansett om tittelen er vunnet eller ikke.

Han fikk klar beskjed fra sin skotske sjef om at slikt ikke tolereres.

- Men vi snakket sammen igjen denne uka og han har åpnet døra. Han har gitt merg en sjanse. Det er en sjanse jeg ikke vi sløse bort, sier Yorke.

(Dagbladet.no)

SISTE SJANSE: Dwight Yorke har fått en siste sjanse av Alex Ferguson. Foto: SCANPIX/AP