Yorke må skjerpe seg

Manchester United-spiss Dwight Yorke (29) får massiv kritikk både fra Alex Ferguson og FIFA.

United-manager Ferguson er lei alt bråket rundt Yorke, men gir ham en siste sjanse. Aston Villa, Chelsea og West Ham skal være interessert i å kjøpe, men Ferguson har så langt avfeid salg og bedt Yorke finne tilbake til gamle takter.

- Dwight må nå legge alt bak seg og vise at han ønsker å bli i klubben, sa Ferguson etter et møte med spilleren.

En av årsakene til Fergusons vrede er at landslaget har tatt for mye av Yorkes tid. Nylig uttalte angriperen at han har spilt sin siste kamp for Trinidad og Tobago.

Dette setter imidlertid sinnene i kok andre steder. Visepresidenten i det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Jack Warner, mener Yorke er med på å ødelegge fotballen.

- Dwights oppførsel er et symptom på hvordan fotballen har utviklet seg. Det finnes en liten gruppe spillere som kommer til å ødelegge fotballen som en kreftsvulst, sier Warner til Daily Express.

Warner mener det er på tide at spillere gir noe tilbake til fotballen, i stedet for å rope på høyere lønninger.

- Hva har egentlig Dwight Yorke gitt til Trinidad og Tobago? Vi har prøvd å snakke ham til fornuft, men det har vært bortkastet tid, sier Warner, som også er spesialrådgiver for fotballforbundet i Trinidad og Tobago..

- Hovedproblemet til Yorke har vært livet utenfor banen. All festingen har vært en byrde både for ham og landet. I stedet burde han vært et forbilde for ungdommen i hjemlandet, sier Warner.