Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yorke scorer på bestilling

Chelsea- Manchester United 0-2. Det Cole jobber fram, det leverer Yorke med klinisk presisjon. Onsdag for ei uke siden ordnet han 2-0 mot Inter på Old Trafford. I går gjorde han det samme på Stamford Bridge. Og der har du det - forskjellen på Manchester United og alle de andre. Han heter Dwight Yorke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld startet Yorke for 34. gang denne sesongen. Da han overlot plassen sin til Ole Gunnar Solskjær seks minutter før slutt hadde han bokført sin 25. og 26. scoring for sesongen. Den første kom på en volley i trengt posisjon - den andre på en praktfull og ytterskrudd lobb.

Og bare for å underbygge guttens fantastiske målteft:

Han hadde bare to sjanser.

Akkurat nå vet ikke engelske fotballeksperter hvordan de skal rose Manchester Uniteds målmaskin. Alle ord og superlativer er nemlig brukt opp. Og derfor blir det - akkurat som når Alex Ferguson åpner munnen om «that man Yorke» - bare gjentakelser på gjentakelser.

Om en målteft man ikke har sett siden Alan Shearer hamret Blackburn til ligagull i 1995.

Slurv og uflaks

Frank Leboeuf må ta brorparten av skylda for at Dwight Yorke fikk gi United matchro etter bare fire minutter på Stamford Bridge i går kveld. Klareringa han prøvde på - men som gikk rett til himmels fra det barberte hodet hans - var nemlig alt United trengte. For da Andy Cole kjempet seg først til nedfallsfrukten hadde superspissen fått all den hjelpen han trengte.

Og så scoret han lett.

Og smilte.

Chelsea brukte forsvarsfadesen til å bite tennene sammen. Og de gjorde det så intenst at Peter Schmeichel ble nødt til å ta fram sitt beste. Og i rettferdighetens navn - det burde blitt 1-1. I store perioder eide Chelsea kampen totalt uten å score.

På Old Trafford sist søndag var Chelsea heldige som fikk 0-0 og omkamp. I går var de ditto på den andre siden av lykken. Og da Tore André Flo reddet liggende på Manchester Uniteds målstrek 10 minutter etter pause var det utgjort.

Og veldig frustrerende for Chelsea.

Demp Solskjær-hysteriet

Vi nordmenn har en tendens til å snakke høyt og mye om Ole Gunnar Solskjær. Mer enn noen gang før denne sesongen er tida inne for å legge maset litt på is. For Dwight Yorke og Andy Cole går per dato runder rundt de fleste angrepspillere i Europa.

God Berg

Bakover på banen er det derimot norsk grunn til å stoppe opp ved Henning Bergs markante forsvarspill. Etter en tung periode fra VM til jul har han i løpet av de to siste månedene spilt seg sikkert inn på laget. Og sjøl en skadefri Ronny Johnsen må forvente innbytterbenken til fordel for Henning Berg.

På vei mot semifinalen i Mesterligaen er manager Alex Ferguson nå i ferd med å sette sammen det mesterlaget han går rundt og drømmer om.

I FA-cupen møter Manchester United Arsenal i semifinalen 11. april. I den kampen ligger det så mye prestisje at man allerede i dag vil begynne å tabloid-hisse til krig. For Ferguson og Wenger - managerne som elsker å være uenige med hverandre - klarer aldri å holde munn.

De har i hvert fall ikke klart det til nå.