Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yorke sendte United til semifinale

Dwight Yorke scoret to ganger, det siste med et drømmeskudd. Tore André Flo reddet sitt lags største sjanse på målstreken. Ingen tvil om hvem som vant spissduellen da Manchester United gikk til semifinale i FA-cupen med 2-0 i omkampen mot Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yorke scoret sitt 25. mål for sesongen allerede i kampens fjerde minutt, da han utnyttet rot og kaos i hjemmeforsvaret. Et frispark fra David Beckham ble ikke ordentlig klarert, og United-spissen lot seg ikke be to ganger da ballen havnet hos ham.

United utførte en innstudert feiring av den typen Chelsea har gjort seg kjent for, til voldsomme mishagsytringer fra hjemmefansen.

Andy Cole hadde en stor sjanse til å doble ledelsen før Chelsea fikk summet seg, men etter hvert kom hjemmelaget sterkt og tvang Peter Schmeichel til flere flotte redninger.

Uheldige Flo

Den største sjansen kom i det 57. minutt, da Celestine Babayaro la inn fra venstre. Innlegget gikk over Flo, som snublet og falt inne i målgården. Ballen landet på foten til Dennis Wise som ved lengste stolpe trillet den mot åpent mål. Schmeichel og forsvaret hans var utspilt, men ballen traff det lange beinet til Flo og hoppet ut over kortlinja noen centimeter på feil side av stolpen.

Sekunder senere punkterte Yorke kampen. Hardt arbeidende Cole stjal ballen fra en uoppmerksom Marcel Desailly langt inne på Chelseas banehalvdel. Yorke nådde ballen først, og med en lekker ytterside-vipp sendte han ballen i en bue over utspilte Ed de Goey i hjemmemålet.

Temmet Chelsea

Chelsea spurtet til ingen nytte, etter hvert uten Flo som igjen ble byttet ut med unggutten Mikael Forssell. Henning Berg og hans kolleger i United-forsvaret kunne gå av banen etter å ha temmet Chelsea.

United tok sin fjerde cupseier mot Chelsea de seks siste sesongene og holder kurs mot en mulig trippeltriumf. Men i semifinalen på Villa Park 11. april venter Arsenal, som har ambisjoner om å kopiere fjorårets engelske dobbeltriumf.

For å klare det må «Gunners» temme Yorke. Ole Gunnar Solskjær fikk avslutte kampen mens Yorke kunne hvile ut på benken. Men veien til fast plass ble ikke kortere for nordmøringen i dag.

(NTB-AFP)

KONGE: Dwight Yorke var banens mester med to mål i dag.