Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Young inn, tre United-spillere ut

Dagens ryktebørs fra Premier League.

SCORET MOT UNITED: Ashley Young (t.h) prikket i november inn en straffe mot det som kan bli hans neste lag. 26-åringen kan spille på begge kanter og bak en spiss. Foto: REUTERS/Kieran Doherty
SCORET MOT UNITED: Ashley Young (t.h) prikket i november inn en straffe mot det som kan bli hans neste lag. 26-åringen kan spille på begge kanter og bak en spiss. Foto: REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

(Dagbladet): Det var som startskuddet gikk i går.

Liverpools fikk aksept for sitt 180-millionersbud på Jordan Henderson av Sunderland, og portene åpnet for de med pundsedlene klare i hånda.

Manchester United var først til neste innsjekk, Blackburn-stopper Phil Jones (19) ble meldt til medisinsk undersøkelse hos Old Trafford-klubben.

United skal ha innfridd en kjøpsklausul på 16,5 millioner pund, og stikker dermed av med stortalentet foran nesa på Arsenal, Liverpool, Chelsea og Tottenham.

Bare Redknapp innrømmer Løpet er kjørt for Jones og ifølge The Guardian var alle de fire nevnte klubbene innom og snuste. Bare Spurs-sjef Harry Redknapp tør å åpne kjeften om interessen.

Unge, engelske talenter er det hotteste i Premier League i sommer, og de koster skjorta.

- Vi prøvde å kjøpe ham. Han er et forbløffende talent. Det ser ut som han kan bli Englands neste midstopper i mange år som kommer, sier Tottenham-sjefen.

VEKK, VEKK, BLIR: Det hevdes at Wes Brown (fra venstre) og John O'Shea tuppes ut av United i sommer, mens Michael Owen allerede er belønnet med et nytt kontraktår. Foto: AFP/ANDREW YATES
VEKK, VEKK, BLIR: Det hevdes at Wes Brown (fra venstre) og John O'Shea tuppes ut av United i sommer, mens Michael Owen allerede er belønnet med et nytt kontraktår. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

United-spiss Wayne Rooney valgte å tvitre om Jones, med forsikringer om at han ikke har peiling om tenåringen er kjøpt eller ikke.

- Phil Jones er en god ung spiller, en av de tøffeste forsvarerne jeg spilte mot forrige sesong.

Samba-Arsenal Det skriver England-spiss Rooney før han slår over en samtale om barbesøk på Barbados - sammen med Liverpool-spiss Andy Carrol - dokumentert med bilde av de to engelskmennene.

Hjemme i London må Arsene Wenger i Arsenal kanskje nøye seg med Gary Cahill eller Chris Samba, på stopperplass. Og dette er rykter som aldri blir borte.

Cahill prises høyest, han er engelsk.

Hva med Liverpool, da? Birminghams Scott Dann eller Mamadou Sakho (PSG) er stoppernavnene som surrer høyest blant de som tror de vet best.

Men United gir seg ikke med Jones. Ifølge både The Guardian, Daily Telegraph og Daily Mirror er Aston Villas raske angriper Ashley Young neste transfermål for United-manager Alex Ferguson.

Young legger på til 2-0 mot Liverpool? Keeper David de Gea fra Atletico Madrid er plutselig ikke like sikker på en Old Trafford-framtid, skriver ESPN, men Young skal bare være formaliteter unne en 150 millioners-overgang til ligamesterne.

2-0 til Ferguson mot The Kop er Daily Mails konklusjon om engelske Youngs framtid.

17 MILLIONER PUND? Boltons Gary Cahill har fått en prislapp som begynner å minne om Edin Dzekos. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
17 MILLIONER PUND? Boltons Gary Cahill har fått en prislapp som begynner å minne om Edin Dzekos. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Ferguson er ikke bare kjøpekåt, skal vi tro The Times (abonnementsavis) og The Independent er disse tre United-gutta på vei ut døra: Wes Brown, Darren Gibson og John O'Shea.

Kjøper er Sunderland-sjef Steve Bruce, han kan tenke seg å punge ut med drøyt 100 millioner kroner for trekløveret. Penger har han fra salget av Henderson.

Får Ferguson alt han peker på i sommer?

Kanskje ikke, Inter-playmaker Wesley Sneijder, og ikke minst hans kone, fortrekker London framfor Manchester og dermed er veien åpen for Chelsea. Opplysningene tilhører gratisavisa Metro.

Lukaku og Chelsea Sommeren kan bli enda bedre for Chelsea. Romelu Lukaku er verdens mest ettertraktede 18-åring. Anderlecht-spissen er bygd som Didier Drogba, scorer mål og vil til de helblå - skriver Daily Telegraph.

Og siden han ikke er engelsk koster han ikke noe mer enn Henderson heller.  På Chelsea kjøpsliste, muligens forfattet av selveste Roman Abramovitsj, står også Luka Modric (Spurs) og Alexis Sanchez (Udinese).

Men de to vil «alle» ha, og Sanchez er mest lysten på Barcelona. Derfor er sjansene for tilslag nok bedre dersom managerløse Chelsea kjøper Danmark- og Ajax-stjernern Christian Eriksen - og det tror Daily Telegraph at de vil.

TAKKET NEI TIL 32 MILL. PUND: Santos sier at prisen på Neymar har steget betraktelig siden de sa ne til Chelsea sist. Foto: AP/Andre Penner
TAKKET NEI TIL 32 MILL. PUND: Santos sier at prisen på Neymar har steget betraktelig siden de sa ne til Chelsea sist. Foto: AP/Andre Penner Vis mer

Men hva med de andre klubbenes kjøp og salg? For all del, nyhetsbyrået PA har en løpende oversikt hos Sporting Life. Her er en kjapp oppsummering:

Keane Jol Fulhams ferske manager Martin Jol ønsker seg Robbie Keane fra Spurs, pluss marokkanske Mounir El Hamdaoui (Ajax).

Ghanas midtbanespiller Derek Boateng, tidligere AIK og nå i Getafe, skal være på ønskeliste til både Sunderland, Stoke, Newcastle, Wigan og Bolton.

Bolton sikler også på Birmingham-spiss Cameron Jerome, nedrykksklubben skal samtidig ha hele 14 millioner pund dersom Roger Johnsen - stopper -  skal selges. Ja, han er engelsk.

Dessuten ønsker ikke Newcastle å selge målfarlige Kevin Nolan til West Ham i The Championsship for tre millioner pund.

Santos-krav  Og ikke minst, Spurs' Redknapp kan ende opp med Tyskland-back Serdar Tasci, nå som han ikke nådde helt opp i Jones-jakten.

Hva har vi glemt da?

Jo, dagens høyeste og saftigste rykte tilhører The Sun. Englands mestselgende avis påstår at Chelsea må betale 41 millioner pund, omlag 370 millioner kroner, dersom de skal ha Brasil-vidunderet Neymar (19) fra Santos.

LONDON OG BRIDGE: Wesley Sneijder er en som kanskje ikke havner i Manchester United i sommer, og muligens skyldes det byvalg. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
LONDON OG BRIDGE: Wesley Sneijder er en som kanskje ikke havner i Manchester United i sommer, og muligens skyldes det byvalg. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

Med den prislappen må Neymar være skikkelig god, for han er ikke engelsk engang.

FAVORITT: Romelo Lukaku blir koblet til engelske klubber hver dag, oftest til Chelsea. Foto: EPA/PAUL VREEKER
FAVORITT: Romelo Lukaku blir koblet til engelske klubber hver dag, oftest til Chelsea. Foto: EPA/PAUL VREEKER Vis mer