«Youtube»-Ruud fikk publikum til å gispe

Men Odd mistet seieren tre minutter på overtid.

* Odd-Mjøndalen 2-2.

SKIEN (Dagbladet): Odd ledet 2-1 til langt ut i overtiden, men Mjøndalen sikret seg et kjørkomment og fortjent poeng da Sanel Kapidziz utlignet til 2-2 langt ut i overtiden på Skagerak Arena.

Lenge så det dog ut til at dette skulle bli en ny hyggelig dag på jobben for Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og hans menn, til tross for en laber åpning på kampen.

For selv om det startet relativt traust, så ble det moro på Skagerak Arena etter hvert. Men det tok et kvarter før pulsen steg for hjemmefansen første gang:

Bentley var nære scoring etter å ha vrikket og fintet et par ganger rundt 16-meteren, før han forsøkte å curle ballen rundt Mjøndalen-keeper Ivar Andreas Forn.

Sisteskansen var derimot både patent og raskt nede ved stolperota. En god Odd-mulighet.

Jevnt De første 20 bar likevel ikke preg av et oppgjør mellom en opplagt medaljekandidat og en mulig nedrykkskandidat — og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo så seg nødt til å gå ut på sidelinja og skrike og korrigere et par ganger.

For helt ufarlige var ikke Mjøndalen heller. Det manglet ikke mye på at Sanel Kapidzic kunne ha sendte gjestene i ledelsen etter 20 minutter, men Odd-forsvaret fikk avverget skuddforsøket i siste liten.

Seks minutter før pause kunne Mjøndalen-stopper Morten Sundli gjort det helt store. Etter å ha brutt en Odd-kontring, så avanserte han i banen, uten å finne noen å spille på. Slik kom han seg helt til Odds 16-meter før, men ble presset nok i skuddøyeblikket til at det ikke ble noe dreis på avslutningen.

Kunststykke Men når det først ble scoring på Skagarak Arena, så var det en real lekkerbisken:

Odd fikk frispark fra skrått hold etter at Fredrik Nordkvelle ble sakset ned. Espen Ruud tok oppstilling, men i stedet for å sikte på fyrtårnet Frode Johnsen inne i feltet, så dundret han kula rett i kassa sjøl fra en vinkel som mangler fem meter på å være død.

Teknisk herlig utført av Ruud, som uten tvil forsøkte på kunststykket, dette var ikke et mislykket frispark som fikk en heldig bane.

Brått fikk vertene lyst på mer. Samme Ruuds lave innlegg foran Forn i Mjøndalen-målet gikk forbi alle, men hadde Odd-angrepet vært mer på hugget der, så ville det stått 2-0, og vi ville ha kalt forarbeidet for et ferdigscoret innlegg.

Jone Samuelsen prøvde seg fra distanse like etter, men Forn så utgangen og hadde bra kontroll, selv om retningen var bra.

Corner er mål Odd hadde mer på lager. 38 minutter ut i kampen kom Nordkvelle til en god avslutning, etter et flott raid langs høyresida.

Den påfølgende corneren fikk det derimot til å koke i Skien. For var Espen Ruuds 1-0-scoring en perle, så var 2-0-scoringen til samme mann en for høydepunktsamlingen.

Han skrudde corneren rett i mål.

Myten om at det kommer et nytt mål like etter en scoring var nære å holde stikk på Skagerak Arena. Kanskje skyldtes det at vertene brukte litt tid på å lande etter Ruud-corneren, men iallfall fikk Mjøndalens Christian Gauseth en gyllen anledning til å redusere like etter.

Dessverre for gjestene ble han såpass forstyrret i avslutningsøyeblikket at Odd-keeper Sondre Rossbach hadde få problemer med headingen.

Fortjent redusering Andreomgangen startet friskt, med to lag som gikk positivt til verks, men der Odd er svært direkte, så går Mjøndalen seg oftere fast når de forsøker seg framover.

Christian Gauseth er sterk i kroppen og har sin åpenbare styrker, men han er også så glad i ballen at han har lett for å gå med den for lenge.

Men han valgte rett da han gikk for skudd framfor å drible da han fikk kula av kompisen Mads Hansen sju minutter ut i omgangen.

Skuddet smalt i stanga bak Sondre Rossbach. Men Mjøndalen fikk sin redusering, og Gauseth var sentral igjen. Flotte kombinasjoner på venstresiden endte med at Gauseth fant tippeligadebutanten Stian Semb Aasmundsen merkelig alene i feltet. Han fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-2.

Drible, drible Og nå fikk gjestene blod på tann:

Synlige Christian Gauseth kunne, burde og skulle ha utlignet da han driblet seg gjennom Odd-forsvaret, men avslutningen gikk like utenfor.

Nå var det tendenser til panikk hos vertene. Laget som gikk til pause med selvtillit og god kontroll på gjestene var ikke til å kjenne igjen.

Og når Mjøndalen ikke straffet Odd enda hardere, så fikk de i stedet nesten en håndsrekning av vertene da innbytter Håvard Storbæk forsøkte å avverge et innlegg, men i stedet nikket ballen i stanga bak Sondre Rossbach.

Ropte på straffe Gauseth - igjen - ropte på straffe etter å ha gått i bakken etter en duell med Odd-forsvarer Lars-Kristian Eriksen seks minutter før full tid, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre.

Men Odd kunne også ha pynktet på målforskjellen, og spesielt da Fredrik Nordkvelle sendte kula over istedet for under tverrliggeren et par minutter før slutt.

Helt på tampen fikk derimot gjestene sin fortjente utligning, da Sanel Kapidzic sørget for 2-2.