YouTube-stjerne holdt ut mot Mayweather

YouTube-stjernen Logan Paul (26) holdt ut alle åtte runder mot bokselegenden Floyd Mayweather i en oppvisningskamp i Miami, Florida. - Han overrasket meg, sier 44-åringen.

MÅLTE KREFTER: YouTube-stjernen Logan Paul målte krefter mot bokselegenden Floyd Mayweather natt til mandag. Foto: Jim Rassol / AP / NTB
MÅLTE KREFTER: YouTube-stjernen Logan Paul målte krefter mot bokselegenden Floyd Mayweather natt til mandag. Foto: Jim Rassol / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mayweather børstet igjen støv av hanskene da han møtte Paul i ringen på Hard Rock Stadium i Miami natt til mandag norsk tid.

Han la opp i 2015 med 50 av 50 mulige seirer i sin proffkarriere, men har latt seg lokke tilbake for saftige «paychecks». Seinest mot den japanske kickbokseren Tenshin Nasukawa i 2018 og MMA-stjernen Conor McGregor i 2017.

Begge oppvisningskampene endte med tap for utfordreren. Men det var ikke slik det gikk mot Paul, som klarte å holde ut alle de åtte rundene mot det som blir omtalt som en av tidenes beste.

- Jeg koste meg. Man må bare innse at man ikke er 21 år lenger. Han var bedre enn jeg trodde, sa Mayweather etter kampen.

- Han var en tøff konkurrent. Jeg ble overrasket.

KAOTISK: Det ble kaotisk da Floyd Mayweather og Logan Paul møttes i Miami, USA, for å promotere boksekampen. Video: KameraOne og @Jakepaul. Reporter: Klaus Holm Fjellro. Musikk: EpidemicSound Vis mer

Ikke offisiell

Kampen var altså en oppvisningskamp – og på ingen måte offisiell. Den gikk etter bokseregler, men uten dommer. Paul veide også inn vesentlig tyngre enn Mayweather før bjella ringte, på 85 kilo mot 70.

- Han visste hvordan han skulle bruke vekten sin og låse seg fast i meg, oppsummerte Mayweather.

Han lot på sedvanlig vis motstanderen slite med å komme til, og brøt Paul sakte, men sikkert ned. Likevel klarte 26-åringen å «overleve».

- Jeg vil aldri la noen å si til meg at noe er umulig igjen, sa Paul etter kampen.

- Floyd, det var en ære. Du vet aldri hva denne karen kan finne på. Jeg kommer til å dra hjem og tenke: «Lot Floyd meg overleve?».

Han spøkte videre om en «Floyd Mayweather vs. Logan Paul 2».

- Stoltheten svekket

En mulig omkamp er imidlertid ikke den tidligere proffbokseren Johnny Nelson så sikker på.

- Jeg tror stoltheten hans (Mayweather) er svekket ettersom han ikke klarte å bli kvitt ham. Jeg er ganske sikker på at han ønsket en avslutning her i kveld, sa han i studioet til Sky Sports etter kampen.

- Jeg tror ikke han vil gjøre det igjen. Jeg tror han er ferdig nå.

Siden det var en oppvisningskamp, ble det ikke utropt en vinner. Hvis kampen hadde endt med knockout for noen av dem, hadde det heller ikke telt på deres offisielle kampstatistikk.

Paul, som de siste åra har tredd inn i bokseverdenen, har tidligere gått én kamp i sin proffkarriere, mot YouTube-kollega KSI, hvis egentlige navn er Olajide Olatunji. Den tapte han i 2019.

KONTAKT: Det var hyppig kontakt mellom de to kamphanene. Utover i kampen fikk Mayweather inn stadig flere slag. Foto: Cliff Hawkins / Getty Images / AFP / NTB
KONTAKT: Det var hyppig kontakt mellom de to kamphanene. Utover i kampen fikk Mayweather inn stadig flere slag. Foto: Cliff Hawkins / Getty Images / AFP / NTB Vis mer

- Lovlig bankran

Oppvisningskampen fikk en rekke veteraner og eksperter til å se rødt i forkant, blant dem tidligere proffbokser Ole «Lukkøye» Klemetsen.

- Boksing er en sport som ikke har noe å tjene på at en dust utfordrer verdens beste bokser. Klovneri, rett og slett. Det er trist at penger kan bety så mye, sa han til Dagbladet lørdag.

For det er nettopp dette flere har reagert på: Skal en kjendis virkelig få gå kamp mot en av de største legendene innenfor boksing, bare fordi navnet hanker inn flere «pay-per-views»?

På et tidspunkt buet også publikum på en tydelig utslitt Paul, men som Mayweather forklarte før kampen:

- Jeg kan bokse mot en bokser nå og få rundt 35 millioner, eller så kan jeg gå kamp mot Paul, underholde og tjene ni siffer. Kanskje hundre millioner eller mer.

Og som han proklamerte i en promovideo:

- Dette er et lovlig bankran. Jeg må slå til.

Ifølge Marca tjente Mayweather 30 millioner dollar, tilsvarende snaue 250 millioner kroner, bare før kampen. Det er ikke kjent hva det totale beløpet blir, men det er ventet at dette tallet vil øke betraktelig – avhengig av antall betal-TV-kjøpere.

Han kan sitte igjen med så mye som 830 millioner kroner, skriver The Sun.

For Pauls del er det ventet at han vil tjene rundt 20 millioner dollar, tilsvarende 166 millioner kroner, på oppvisningen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer