Ypper seg

- Jeg er veldig fornøyd med å bli fjerdemann første gang jeg spurter i Tour de France. Nå føler jeg virkelig at jeg kan nå målet om å vinne en etappeseier, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Kampen om å få være krumtappen på Credit Agricole i årets Tour de France er ennå ikke tapt. I de innledende spurtetappene stiller både Thor Hushovd og lagkamerat Stuart O'Grady med frie roller. Etter fjerdeplassen i går er Hushovd på 18. plass i sammendraget. Han har 17 sekunder opp til franskmannen Cristoph Moreau som leder. O'Grady ligger 11 sekunder etter teten.

- Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplassen. Den betyr at jeg er i stand til å vinne etappeseirer. I går var det posisjonene som avgjorde. Vinner jeg i dag, får jeg 20 sekunder i bonus og vil være helt i tet, sier Thor Hushovd.

Spurten avgjør

Den av Hushovd og O'rady som har gjort det best etter spurtetappene, vil trolig bli mannen Credit Agricole satser på i resten av touren.

- Begge kan ikke ha frie roller gjennom hele Tour de France. Den av oss som er best etter fjellene, er nok den det vil bli satset på, sier Hushovd.

Etappeseier

Men nordmannen legger ikke skjul på at en etappeseier i verdens største sykkelritt ville bety enormt for ham personlig.

- Da hadde jeg fått vist laget at jeg kan være med der oppe, sier Thor Hushovd.

<B>IMPONERER:</B> Thor Hushovd var bare et par meter fra etappeseier og endte på fjerdeplass i spurten på gårdsdagens etappe i Tour de France.