BLE BUET PÅ: Hope Solo. Foto: NTB Scanpix 
BLE BUET PÅ: Hope Solo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Yppet på seg Brasil med dette bildet. Ble hånet i OL-åpningen

USAs keeperyndling Hope Solos spøk om Zika-viruset slo dårlig an hos brasilianske supportere.

Not sharing this!!! Get your own! #zikaproof #RoadToRio

A photo posted by Hope Solo (@hopesolo) on

(Dagbladet): Like sikkert som at de fleste ser på en idrett for første gang på fire år, er det at USAs keeperyndling Hope Solo kommer i fokus når OL-ilden tennes.

Under London-OL kom hun med pikante detaljer om livet bak gjerdene.

If anyone in the village forgets to pack repellent, come and see me...#DeptOfDefense #zikaproof

A photo posted by Hope Solo (@hopesolo) on

Buet på

I går kom hun på nytt i fokus under åpningskampen mot New Zealand. Og det var ikke på grunn av prestasjonene på banen. USA vant 2-0, og Solo var knapt borti ballen.

Men hver gang hun rørte den, fikk hun en massiv pipekonsert fra de 10 000 supporterne, etterfulgt av et dundrende «Ziika, Ziiika»-brøl.

Bakgrunnen for hånet er at Solo la ut to bilder på Instagram før avreise Brasil. Det ene med masse Ziki-medisin, det andre med myggnetting som dekket hele ansiktet.

Tidligere i år sa hun følgende:

- Jeg vet ikke jeg kommer til å forlate hotellrommet, bortsett fra til trening eller kamp. Jeg mener at ingen idrettsutøver skal bli satt i denne posisjonen.

Zikaviruset ble påvist i Brasil i mai 2015, og siden har flere tusen babyer blitt født med mikrokefali, en nevrologisk lidelse som blant annet fører til at barnets hodeskalle er mindre enn normalt.

- Bare hyggelig

Solo brydde seg ikke nevneverdig da hun ble konfrontert med pipingen etter oppgjøret.

- Brasilianerne elsker fotball. Å bue er en del av kulturen deres, så jeg forventet det. Jeg vil heller at de buer enn at det er musestille på tribunen, sa hun til Fox.

Hun fortsetter:

- Jeg ønsket aldri å fornærme noen i Brasil. Jeg heier på USA, men bortsett fra det, vil jeg heie på vertslandet. Alle jeg har hilst på i Brasil har vært så snille og genuine at det føles godt å være her, sa Solo til FOX.

Også USAs trener Jill Ellis tar keeperen i forsvar:

- Jeg håper de kan legge det bak seg. Hope har beklaget til det brasilianske folk. Noen ganger gjør man feil, sier hun til CBS.