Yppet seg mot Gattuso

Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi måtte gi tapt for AC Milan.

(Dagbladet.no) Heerenveen - AC Milan 1-3.

Et lite blikk bort på innbytterbenken til italienerne: Der satt spillere som Maldini, Pato, Seedorf og Ronaldinho. Likevel går det ikke an å kalle det de rødsorte spilte med et b-lag.

Det forteller alt om styrken til AC Milan og utfordringen «norske» Heerenveen sto overfor.

Og milaneserne ble for sterke og ikke minst for smarte. De spilte klokt og utnyttet de sjansene de fikk.- Dette var lærerikt for oss. Spillerne våre er unge og har framtida foran seg. Milan-spillerne har rutinen, sier Heerenveen-trener Trond Sollied ifølge De Telegraaf.

Tøffe fra start

Sollieds menn hadde virkelig bestemt seg for å legge igjen respekten i garderoben. Skal du ha en mulighet mot et lag som Milan kan du ikke fly rundt på banen og tenke på hvem du skal bytte drakt med etter kampen.

Både Tarik Elyounoussi og Christian Grindheim forsøkte å få litt grønt innimellom de røde og sorte Milan-stripene. I løpet av de første minuttene la de midtbanesjefen Gennaro Gattuso i bakken en gang hver.

Men det er ikke alltid mot og vilje betaler seg. Noen ganger er det rutinen og ferdighetene som vinner.

Yppet seg mot Gattuso

Etter 19 minutter reiv og sleit Filippo Inzaghi så mye i feltet at Calvin Jong-a-Pin satte ballen i eget mål etter en corner.

Bare fire minutter etter var Gattuso smart, da han fikk sjansen fra rundt 15 meter. Han brukte bredsida i stedet for å klinke til, og ballen gikk via et Heerenveen-bein og i mål.

Aktiv Grindheim

Både Elyounoussi og Grindheim viste seg fram offensivt, men i sistetrekket forsvant som oftest sjansene.

Omgangens vakreste angrep ble satt i gang av Grindheim, da han inviterte Gerald Sibon til veggspill. Sibon spilte i stedet ut til Elyounoussi, som skjøt utenfor fra skrått hold. Grindheim burde derimot fått ballen tilbake fra Sibon med en gang, for han var på full fart inn i feltet.

Heerenveen er ferskinger på toppnivå. De debuterte i Eredivisie så seint som i 1990 og bortsett fra Intertoto-cupen spilte de i Europa først for noen år siden.

AC Milan har flere hundre internasjonale kamper i bagasjen, og etter pause la de seg dypt og hadde stort sett full kontroll på nederlenderne.

Grindheim prøvde seg med en volley etter en corner, men forsøket gikk rett i en Milan-rygg.

NULL RESPEKT: Både Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi la Gennaro Gattuso i bakken i starten. Men det var Gattuso som stakk av med poengene. Foto: AP
NULL RESPEKT: Både Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi la Gennaro Gattuso i bakken i starten. Men det var Gattuso som stakk av med poengene. Foto: AP Vis mer

Ble straffet

Elyounoussi ble tatt av banen etter en drøy time, og erstatteren Paulo Henrique viste seg fram umiddelbart. Han var litt presset, men fikk likevel en god sjanse fra 13 meter, som han sendte over mål.

Slike sjanser kan du ikke misbruke mot Milan, for da blir du straffet.

Fire minutter etter spilte Gattuso en flott stikker til Inzaghi, som enkelt scoret alene med keeper.Da det var 20 minutter igjen av kampen, ble Inzaghi og Andrej Sjevtsjenko erstattet av Ronaldinho og Alexandre Pato. Når du kan gjøre slike bytter, da har du litt å spille på.

Mika Väyrynen scoret et trøstemål fem minutter før slutt, da han kippet en straffe i mål forbi Dida.

Trøstecup?

For AC Milan - som nå har klatret til 5. plass i Serie A - er det selvfølgelig en stor nedtur å måtte spille i Uefa-cupen denne sesongen, men hvis de klarer å se forbi den skuffelsen bør det ligge en stor motivasjonsfaktor der: De kan skvise en ny pokal inn i det overfylte troféskapet.

Milaneserne har - blant annet - vunnet Serie A 17 ganger og Champions League/Serievinnercupen sju ganger.

Uefa-cuptrofeet har de aldri løftet.

Denne sesongen har de gode muligheter.

Heerenveen møter Wolfsburg borte i den neste runden, mens AC Milan skal spille hjemme mot Braga. Portsmouth er det femte laget i gruppa.

STARTET PÅ BENKEN: Innbytterbenken til AC Milan, med blant annet Ronaldinho, så ut som et hvilket som helst Champions League-lag.