Yppet seg mot VM-favoritt med B-laget

Men Norge gikk tom for krefter.

(Dagbladet.no:) Spania - Norge 39-25. Fjerde juledag fikk Norges håndballforbund en telefon fra Spania. De regjerende verdensmesterne manglet en motstander i sin VM-oppkjøring, og ville møte Norge.

Landslagssjef Gunnar Pettersen hadde allerede spikret vår oppkjøring, men landslagsledelsen klarte å samle et lag på rekordtid, som reiste ned til Malaga.

Det laget besto stort sett av spillere med minimal erfaring, i tillegg til et par spillere fra A-troppen som trengte kamptrening på høyeste nivå. Gutta hadde bare 62 landskamper til sammen før oppgjøret.

- Ut fra forutsetningene var kampen i kveld veldig bra fra vår side, sier assistenttrener Erik Andersen til Dagbladet.no.

Stegavik imponerte

Spillerne tar med seg verdifull erfaring hjem til Norge, etter å ha møtt det som Andersen beskriver som et av verdens tre beste lag foran en stappfull hall i Spania.

I tillegg har han med seg nyttig informasjon hjem til Pettersen om de spillerne som kjemper om å bli med til VM, som starter i Tyskland om to uker.

- Steffen Stegavik imponerte i angrep, og Lars Olav Olaussen og Erlend Mamelund spiller bra i 1. omgang, sier Andersen.

STARTET BRA: Norge og Lars Olav Olaussen startet bra mot Spania, men så gikk gutta tom for krefter. Arkivfoto: SCANPIX
STARTET BRA: Norge og Lars Olav Olaussen startet bra mot Spania, men så gikk gutta tom for krefter. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Da lagene gikk til pause ledet Spania bare med tre mål (17-14), men spanjolene rykket fra etter hvilen. Hjemmelaget fikk totalt 14 straffer i kampen - Norge fikk én!

Hadde bare én trening

- Vi hadde en grei start på kampen, men så ble vi litt tappet for krefter. Jeg er uansett fornøyd. Vi hadde tross alt bare én treningsøkt sammen før denne kampen, og det var i formiddag, sier Andersen.

I tillegg til Stegavik, Olaussen og Mamelund, er også Lars Erik Bjørnsen og Jan Richard L. Hansen i bruttotroppen som forbereder seg til VM i Tyskland.

De norske gutta skal møte Island, Danmark og Polen i en firenasjonersturnering i Danmark denne helga, før de reiser tilbake til Norge. Da samlet håndballandslaget i Stavanger, hvor det er treninger hele neste uke, før de avslutter med kamper mot Portugal og Sverige (i Bergen).