Ruben Yttergård Jensen lånes ut til Kaiserslautern

Yttergård Jenssen går til gamleklubben

Ruben Yttergård Jenssen lånes ut fra Groningen til gamleklubben Kaiserslautern i 2. Bundesliga ut inneværende sesong.

TIL GAMLEKLUBBEN: Ruben Yttergård Jenssen lånes ut til Kaiserslautern. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TIL GAMLEKLUBBEN: Ruben Yttergård Jenssen lånes ut til Kaiserslautern. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Kaiserslautern, som befinner seg på andre nivå i tysk fotball, bekrefter selv avtalen på sine nettsider. Det samme gjør hovedpersonen på sin Instagram-konto.

Yttergård Jenssen vender dermed tilbake til klubben han forlot sommeren 2016. Tromsøværingen ble da hentet gratis til Groningen etter at kontrakten hans med Kaiserslautern utløp.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i Kaiserslautern. Jeg hadde ikke tenkt verken på klubbskifte eller et utlån, men så ringt Boris Notzon og viste stor interesse. jeg snakket så med treneren og hørte på hans planer, og de likte jeg godt, sier Yttergård Jenssen.

- Denne klubben betyr fortsatt mye for meg, og sammen med familien ser jeg fram til den kommende tiden. Alle vet at vi har en veldig vanskelig oppgave foran oss, men sammen med fansen vil vi gjøre alt for å berge plassen i ligaen, tilføyer han.

29-åringen spilte for Kaiserslautern i tre sesonger fra 2013 til 2016. Nå hentes han tilbake i et forsøk å ruste opp spillerstallen for å unngå nedrykk til tredje nivå i tysk fotball.

Kaiserslautern ligger i øyeblikket helt sist i 2. Bundesliga etter en fryktelig høstsesong. Greuther Fürth på plassen foran har seks poeng mer. Opp til Heidenheim på trygg grunn skiller det hele ti poeng.

- Med Ruben signerer vi en erfaren tysktalende spiller. Han kjenner klubben, miljøet og trenger dermed kort tid på å finne seg til rette. I sine tre tidligere år ga han et godt inntrykk av seg selv, både sportslig og menneskelig. Nå skal han bidra til at vi ikke rykker ned, sier sportsdirektør Boris Notzon.

Yttergård Jenssen, som står med 39 landskamper for Norge, slutter seg umiddelbart til spillergruppen i sin gamle klubb, som i øyeblikket befinner seg på treningsleir i Spania.

I Groningen har 29-åringen spilt 50 kamper og scoret to mål det siste halvannet året.

(NTB)