Yttergård Jenssen har spilt sin siste kamp for Tromsø

Bekrefter at han vil til Kaiserslautern.

 VIL BORT:  Ruben Yttergård Jenssen har gitt Tromsø beskjed om at han vil videre. Nå kan han få muligheten. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL BORT: Ruben Yttergård Jenssen har gitt Tromsø beskjed om at han vil videre. Nå kan han få muligheten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tromsø og Kaiserslautern er enige om en overgang for Ruben Yttergård Jenssen. Det melder Tromsø på sin hjemmeside.

De to klubbene har vært i forhandlinger de siste dagene.

- Fortsatt gjenstår det at klubb og spiller kommer til enighet om kontrakt. Gjør de dette vil Ruben være Kaiserslautern-spiller fra 16. juni, sier Sportssjef Svein Morten Johansen i TIL.

Raske forhandlinger Og det ville ikke være en stor overraskelse om forhandlingene går smertefritt. Yttergård Jenssen har tidligere gitt beskjed om at han ønsker seg videre og ikke kommer til å forlenge sin kontrakt med Tromsø.

-Jeg er kjempeglad for at TIL og Kaiserslautern ble enige. Det virker som en spennende utfordring. Jeg tror resten går i orden, sier Yttergård Jenssen til Dagbladet.

- Jeg tipper at der i boks i løpet av noen dager. Jeg tror jeg har spilt min siste kamp for Tromsø. Det er trist, men jeg får bare si på gjensyn. så kommer jeg tilbake, sier Yttergård Jenssen.

Ny utfordring Han ser fram til å ta fatt på en ny utfordring i Tyskland.

- Det er en stor klubb med store ambisjoner. De spiller også i røde drakter, og det er et veldig pluss, flirer midtbanespilleren, og refererer til at både Tromsø og Norge spiller i rødt.

Kaiserslautern spiller i tysk andredivisjon. Den gamle storklubben spilte seg til opprykkskamp i år, men der ble det bråstopp mot TSG Hoffenheim.

Håpet ikke på opprykk Det var egentlig greit for Yttergård Jenssen.

- Jeg visste ikke om jeg skulle håpe at de rykket opp eller ikke. Nå får jeg kanskje en mildere inngang enn å gå rett inn i Bundesligaen, forklarer midtbanespilleren.

Uansett tror 25-åringen at han blir satset på.
- De har sett mange kamper. Så de kjenner til både styrkene og svakhetene mine. Men man vet aldri om man blir satset på. Men de har en plan for meg, og det er viktig, sier han.
Kan få tre millioner Tromsø er fornøyd med forhandlingene.
 - For det første får vi et beløp i juli. Men deler av beløpet er på avbetaling. Vi har en garantisum på to millioner kroner for Ruben, sier Johansen til Nordlys.

 Beløpet kan øke om klubben og spilleren presterer.

- Hvis Ruben presterer normalt, altså med rimelig regelmessig spilletid, vil vi få totalt tre millioner kroner, sier Johansen.

Følger lillebror Tromsøs midtbanejuvel signerte for klubben i 2006, og er i disse dager aktuell med landslagsfotball med Norge.

- Ruben har gjort en formidabel innsats for Tromsø idrettslag gjennom mange år. Vi ønsker Ruben lykke til med nye utfordringer, kommenterer Adm. direktør i TIL Vegard Berg-Johansen til Tromsøs hjemmeside.

Ruben Yttergård Jenssen blir det med den andre i familien som signerer med en utenlandsk klubb. Lillebroren, Ulrik, ble klar for Lyon i fjor.