INGEN GLEDE: Ruben Yttergård Jenssen vil ikke juble dersom Sverige eller Island kommer til fotball-VM neste sommer.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
INGEN GLEDE: Ruben Yttergård Jenssen vil ikke juble dersom Sverige eller Island kommer til fotball-VM neste sommer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Yttergård Jenssen vil ikke glede seg over at Island eller Sverige kommer til VM

- Det er irriterende mer enn bittert.

Mens Norge møter Danmark til vennskapelig dyst i Herning, spiller Sverige og Island fredag for VM-plass. Interessen fra de norske spillerne er lunken.

- Jeg kommer nok til å følge med, men jeg tror ikke jeg vil glede meg over det dersom de skulle greie det, for å være helt ærlig. Vi skulle selvfølgelig ønske at vi var der selv, sier Ruben Yttergård Jenssen til NTB.

- Det er irriterende mer enn bittert at vi ikke er det, for vi var ikke gode nok selv. Jobben vi gjorde i kvalifiseringen var ikke god nok.

Opptar ikke Moa Sverige møter Portugal i Lisboa fredag, mens Island tar imot Kroatia hjemme i Reykjavik. Før kvalifiseringen startet ville det gitt skyhøye odds at Island skulle ende foran Norge i kvalifiseringen.

- Jeg tenker ikke så mye på omspillskampene. Det ville være kult hvis Sverige eller Island klarer det, men det er ikke noe jeg er spesielt opptatt av, sier Mohammed Abdellaoue.

Høgli-støtte Avgjørelsen faller tirsdag, samme kveld som Norge møter Skottland i Molde. For det norske laget handler novemberkampene om forberedelser til neste EM-kvalifisering, som leder til sluttspill i Frankrike sommeren 2016.

Sverige og Island har Brasil og 2014 i blikket når de går på banen, og de har iallfall en norsk supporter.

- Ja, jeg heier absolutt på dem, både Island og Sverige. Jeg håper 100 prosent at de greier det, sier Tom Høgli, som i Brede Hangelands skadefravær er utpekt til norsk lagkaptein.

(NTB)