Ytting Bak vant Paris-Bourges

Godkjent av Hushovd og Arvesen.

Dansken Lars Ytting Bak (25) i teamet CSC fikk sitt store gjennombrudd torsdag da han vant endagsrittet Paris-Bourges i Frankrike. Både Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd var godt med, men nådde ikke helt opp.

Men ettersom CSC vant både rittet og spurttrøya, var CSC-rytter Arvesen den av de norske som var mest fornøyd med dagen.

– Beina var faktisk gode, men det ble ingenting ut av det. Evigunge Lars Michaelsen gjorde dagen komplett for oss ved å ta spurtkonkurransen. Altså nok en god dag å være CSC-rytter på, oppsummerer Arvesen ifølge Syklingens Verden.

Fornøyd Hushovd

Han kom i mål rett bak bruddet på fem, men ønsket likevel å bidra mer til seieren i endagsrittet.

Også Thor Hushovd var godt fornøyd med dagen. Etter løpet hadde han følgende å si:

– Bruddet på fem ryttere holdt inn, men vi var kun ti meter bak dem. Jeg dro de siste 4 kilometerne for å kjøre dem inn og tanken var å hjelpe Kirsipuu. Jeg var litt tung på slutten, men nå er jeg «superklar» for søndag og Paris-Tours. Det hadde vært sjef å avslutte sesongen med et topp resultat.

Imponerende rykk

Ingen av nordmennene kunne imidlertid tukte det unge danske talentet. For Ytting Bak vant det franske storløpet, etter en imponerende innsats på de siste kilometerne.

Like før mål var hovedfeltet i ferd med å ta igjen utbryterne. Da tok dansken det hele i sine egne hender. Han dro fra de øvrige konkurrentene for så å vinne rittet.

– Jeg hadde supre bein i dag, og fikk utnyttet det. De siste 20 kilometerne gikk helt flytende, og det var vanskelig å holde igjen, sier dansken ifølge CSCs hjemmeside.

(ANB)