Yusra reddet 19 flyktninger fra drukningsdøden. Nå har hun vunnet i Rio

18-åringen kastet seg i vannet og dro båten i tre timer.

OL-DELTAKER: Yusra Mardini fra Syria måtte flykte fra livet i hjemlandet og bidro til å redde 19 andre da båten fikk problemer. Nå svømmer hun i OL. Foto:  EPA/BARBARA WALTON
OL-DELTAKER: Yusra Mardini fra Syria måtte flykte fra livet i hjemlandet og bidro til å redde 19 andre da båten fikk problemer. Nå svømmer hun i OL. Foto:  EPA/BARBARA WALTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): OL-ilden er blitt tent i Brasil og utøverne som skal kjempe om medaljer og ære er på plass i millionbyen Rio de Janeiro.

Alle de 10 500 OL-utøverne har har en spesiell reise på veien til den brasilianske kystbyen - men noen historier er mer dramatisk og spekakulære enn andre.

Syriske Yusra Mardini (18) bærer nemlig på noe helt spesielt. 18-åringen og hennes søster, Sarah, var avgjørende i å redde en båt med totalt 20 menneskeliv da båten de satt i fikk problemer på flukt mellom Tyrkia og Hellas.

- Det var bare fire av oss som kunne svømme, sier Mardini under en pressekonferanse i Rio, gjengitt av Independent.

Det har vært litt av en vei for Mardini fra den dramatiske flukten over Middelhavet til bassenget i Rio. Lørdag kveld svømte også jenta sin første distanse i OL.

Med tida 1,09,21 vant hun like godt sitt heat i 100 meter butterfly. Det var imidlertid ikke nok til å avansere til semifinalen i grenen, skriver NBC.

Uansett har den heltemodige jenta flere sjanser: allere på onsdag skal hun prøve å kvalifisere seg til finalene i 100 meter fristil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer