Z på maken

LILLESTRØM: Helt siden OL i Sydney, har Clayton Zane vært ute av landslagsdiskusjonen i Australia. Men overgangen til LSK, har gitt ham tilbake landslagsplassen.

- Du vet. Ledelsen for landslaget følger godt med på hva spillerne presterer ute i Europa, sier Zane og smiler fornøyd.

Han regner med å bokføre flere landskamper enn de ni han har fra før når Australia skal ut i åttenasjoners-turneringen Confederation Cup. Mostanden er god. Frankrike, Mexico og Sør-Korea, står på motsatt banehalvdel når VM-arenaene i Sør-Korea skal testes før neste års VM-sluttspill. Dermed blir det møte med verdensmestrene, anført av Barthez, Zidane og Henry.

Target-man

- Hvordan blir det å skulle overliste Fabien Barthez?

- Det blir gøy det, spennende, gliser Zane.

For han regner med å starte en del av kampene. Leeds-spissen Mark Viduka har meldt forfall til turneringen. Også Harry Kewell er usikker på grunn av en nært forestående fødsel.

- Viduka blir definitivt ikke med. Kewell vet jeg ingenting om. Jeg tror at flere ferske spillere vil få muligheten til å vise seg fram. Hvis trenerne trenger en target-man, så regner jeg med å få sjansen.

Og Australias trener Frank Farina sier til FIFA.com at han trenger å finsikte hver eneste kandidat før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot New-Zealand senere i juni.

Mister MFK-kamp

Zane legger ikke skjul på at han kan takke klubbskiftet fra Molde til Lillestrøm for at han nå er tilbake blant Australias beste spillere.

- Helt klart, det har betydd mye for meg.

- Du føler ikke dårlig stikk av samvittighet over at din gamle sjef Bjørner Oshaug, og påstandene om at han skulle ha fått sparken på grunn av at han solgte deg for billig?

- Å nei, det har jeg faktisk ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg tror nok det skyldtes mange andre ting enn salget av meg, smiler Zane.

Ironisk nok mister han seriekampen LSK spiller mot Molde 10.juni på grunn av turneringen.

Passe stil

Akkurat det er dårlige nyheter for LSK-trener Arne Erlandsen. Han håper at Magnus Powell og Arild Sundgot kan være klare til den kampen. Likevel legger han ikke skul på at han synes det er stas å ha Zane på landslaget.

- Jeg er fornøyd med at vi greier å utvikle landslagsspillere i LSK, sier Erlandsen til Dagbladet.

- Jeg vet ikke om han har blitt en bedre fotballspiller i Lillestrøm enn han var i Molde, men spillestilen vår har nok helt klart passet ham mye bedre. Han er nok en typisk LSK-spiss.

STILSIKKER: Clayton Zane har fått en ny vår som spiller etter at han kom til Lillestrøm.