Zagorakis var EMs store spiller

Gérard Houllier kåret Theo Zagorakis til EMs beste spiller. Hva mener du?

En studiegruppe ledet av Gérard Houllier har kåret Theo Zagorakis til EMs beste, og nominert 23 spillere i drømmetroppen.

Den sensasjonelle greske finaleseieren snudde tydelig opp-ned på gruppens planer. Da de innledet sin pressekonferanse med å spille en video av «noen av turneringens store prestasjoner», som i rekkefølge tok for seg posisjonene fra keeper til spiss, glimret greske spillere helt med sitt fravær.

Gruppas leder Andy Roxburgh begynte med å fortelle at han på trening dagen før finalen spurte Giorgios Karagounis, som var utestengt, hvem som var Hellas' beste spiller.

- Hans svar var «laget», sa Roxburgh.

Det hjalp ikke den åtte mann sterke studiegruppa som også omfattet den nye Viking-treneren Roy Hodgson. De måtte velge ut et stjernelag og en spiller som før supercupen i Monaco i august skal få pris som EMs beste spiller. Fem grekere kom i stjernetroppen, og Zagorakis ble kåret til turneringens spiller.

Jevn ledertype

- Han var ikke bare en god leder og lagkaptein, men også en veldig god spiller. Han ble kåret til banens beste i den første kampen og i den siste, og det sier noe om hans jevne nivå i turneringen, sa Gérard Houllier som sammen med Roxburgh representerte studiegruppen på mandagens pressekonferanse.

Valget av den 32-årige AEK-spilleren, som løste markeringsoppdrag på de greske EM-vinnernes midtbane, understreker at dette var et EM hvor de store stjernene havnet i skyggen.

Videoen som var satt sammen før finalen gjorde det tydelig at portugisere som Ricardo og Deco var tiltenkt plass i stjernetroppen, men etter Portugals tap ble den «stjerneløse» europamesteren tilgodesett med fem spillere. Portugal og England fikk fire hver, Tsjekkia tre, Sverige to, Italia, Frankrike, Tyskland, Danmark og Nederland en hver.

Maksimert

Turneringens trener ble ikke utpekt, men Roxburgh sa at det i så fall måtte ha blitt Otto Rehhagel som fikk så mye ut av den greske troppen.

- Fotball er et utrolig mysterie. Selv lag som ser ut til å mangle ressurser kan hevde seg. Grekerne har maksimert alt de har, de er veldig godt trent, og de har overrasket alle, sa han.

Houllier sa at turneringen holdt et høyt fysisk nivå.

- Det har vært høyt tempo i kampene, særlig kveldskampene. Vi har sett noen gode spillere, noen strålende prestasjoner, og mye dramatikk. Selv siste runde i gruppespillet var nesten som et cupspill, sa han.

Studiegruppen nominerte denne 23-mannstroppen, og understreket at valgene er gjort bare på grunnlag av EM-innsats, ikke på tidligere ry:

Målvakter:

Petr Cech (Tsjekkia), Antonis Nikopolidis (Hellas).

Backer:

Sol Campbell (England), Ashley Cole (England), Traianos Dellas (Hellas), Olof Mellberg (Sverige), Ricardo Carvalho (Portugal), Yourkas Seitaridis (Hellas), Gianluca Zambrotta (Italia).

Midtbanespillere:

Michael Ballack (Tyskland), Luis Figo (Portugal), Frank Lampard (England), Maniche (Portugal), Pavel Nedved (Tsjekkia), Theo Zagorakis (Hellas), Zinedine Zidane (Frankrike).

Spisser:

Milan Baros (Tsjekkia), Angelos Kharisteas (Hellas), Henke Larsson (Sverige), Cristiano Ronaldo (Portugal), Wayne Rooney (England), Jon Dahl Tomasson (Danmark), Ruud van Nistelrooy (Nederland). (.NTB)

Hva mener du? Savner du Zlatan i 23-mannstroppen? Og burde egentlig Michael Ballack vært med? Diskuter saken her

Dagbladets spillerbørs finner du her

MESTEREN: Theo Zagorakis med beviset for at han er EM-mester med Hellas. Nå er han også kåret til turneringens beste spiller.