Zagreb-kollapsen etterforskes i Frankrike

Gamblingmyndigheter ser på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De franske gamblingmyndighetene (ARJEL) har innledet rutinemessig etterforskning av kampen mellom Dinamo Zagreb og Lyon i Champions League i går kveld.

En talsmann bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP, via L'Equipe, at ARJEL, som regulerer nettgambling i Frankrike, «gjør undersøkelser» etter at Zagreb gikk fra 1-0 til 1-7 i løpet av en drøy omgang.

Resultatet sendte Lyon videre i turneringen på bekostning av Ajax, og spekulasjonene har allerede gått heftig i europeisk presse, naturlig nok spesielt i Nederland, om skittent spill kan ha vært involvert.

Unormalt
Ajax-trener Frank de Boer uttalte i går at han syntes resultatet i Kroatia var merkelig, men ville ikke beskylde noen for juks.

- Om det var noe uvanlig, bør Uefa etterforske hva som skjedde i Zagreb. Assistentene mine forteller meg at målene kom raskt og enkelt, for det er unormalt å score så mange mål på en halvtime, sier de Boer, ifølge ESPN.

- Vi hadde skjebnen i våre egne hender, og vi hadde mulighet til å gå videre i en jevn kamp selv, sier Ajax-treneren.

Laget hans fikk imidlertid også to mål feilaktig annullert mot Real Madrid i går kveld.

Klubbene fnyser
Lyon på sin side fnyser av hele saken.

- ARJEL-undersøkelsene er helt i tråd med prosedyrene til gamblingmyndighetene, heter det i en uttalelse fra klubben, gjengitt av Guardian.

- Klubben støtter tiltaket, som blir gjort hver gang et sportsresultat blir ansett som uvanlig. Vi beklager at kommentarene rundt denne saken ikke har begrenset seg til å handle om den fantastiske idrettsprestasjonen til Olympique Lyonnais og fransk fotball, sier Lyon.

Skadelig
Også Dinamo Zagreb reagerer kraftig på antydningene i media.

- Det er skandaløst og skadelig å mistenkeliggjøre denne kampen, og det undergraver også Dinamos motstander Lyon. Dinamo avsluttet kampen med et skammelig resultat, noe som allerede har medført visse tiltak fra styrets side, uttaler den kroatiske klubben på sine hjemmesider.

Trener Krunoslav Jurcic fikk som kjent sparken nærmest umiddelbart etter det pinlige nederlaget.

- Ingen i klubben kan være fornøyde med resultatet, men det er også åpenbart at Dinamo kjempet for å oppnå det best mulige resultatet etter å ha tatt ledelsen, etter utlikningen og etter å ha havnet under. Vi ber alle representanter for media avslutte spekulasjonene rundt denne saken, ettersom det er ydmykende for klubbens rykte, og fotballen generelt, sier Dinamo.

Dinamo Zagreb endte sist i gruppe D, med null poeng, tre mål og 22 baklengs.

NB! Det europeiske fotballforbundet Uefa opplyser ifølge Telegraph i ettermiddag at det ikke har blitt avdekket unormale tippemønstre rundt oppgjøret. Forbundet avventer nå rapporten fra dommer og kampdelegatene i Zagreb, men dette tyder på at det ikke blir noen etterforskning fra Uefa-hold.

<strong>KONSPIRASJONER:</strong> I Nederland brukes dette bildet av en blunkende Domagoj Vida som et indisium på at noe var galt fatt i Zagreb. Videoklippet av samme blunk kan tolkes på veldig mange måter.Skjermdump: Viasat
KONSPIRASJONER: I Nederland brukes dette bildet av en blunkende Domagoj Vida som et indisium på at noe var galt fatt i Zagreb. Videoklippet av samme blunk kan tolkes på veldig mange måter.Skjermdump: Viasat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer