Zagreb-sjefen advarer mot å undervurdere Deilas Celtic

- Jeg leser artikler om at Celtic er svake.

KROATISK MOTSTAND: Ronny Deila og Celtic møter Dinamo Zagreb i morgen. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB Scanpix
KROATISK MOTSTAND: Ronny Deila og Celtic møter Dinamo Zagreb i morgen. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB ScanpixVis mer

Den kroatiske fotballegenden Robert Prosinecki mener Dinamo Zagreb gjør seg selv en bjørnetjeneste om de tar lett på Celtic. Han tror Deilas mannskap kan overraske.

Den tidligere Real Madrid- og Barcelona-spilleren mener Dinamo Zagreb gjør dumt i å undervurdere Celtic før torsdagens møte i Europa League.

- Tøff kveld - Jeg leser artikler i Kroatia om at Celtic er svake på grunn av det som skjedde mot Legia Warszawa og fordi Maribor slo dem. Hvis Celtic Park er i nærheten av å være fulltallig, vil det bli en veldig, veldig tøff kveld for Dinamo, sier 45-åringen til Daily Mail.

- Dinamo bør ikke undervurdere skottene. De må ikke tro at dette blir enkelt.

Og Prosinecki vet hva han snakker om. Han var en del av det kroatiske laget da de møtte Celtic i mesterligaen i 1998. Til tross for Dinamo dominerte store deler av kampen, vant Celtic 1-0 i Skottland.

- Vi var det beste laget og bommet på to store sjanser, men i fotball vinner ikke alltid det beste laget, erindrer han.

Nøkkelkamp Den tidligere midtbanespilleren med 49 kamper for Kroatia og 15 for Jugoslavia mener dette er en av nøkkelkampene i europaligaens gruppe D.

- Celtic tok ett poeng mot Salzburg i den første kampen og vet at en seier mot Dinamo kan bli svært viktig. Det vil nesten garantere avansement. Klarer derimot Dinamo å ta med seg poeng fra Glasgow, har de en stor sjanse for å spille Europa League også etter jul.

Det vil i så fall bli første gang det kroatiske laget tar seg videre til sluttspillet i en europeisk turnering.

De to siste lagene i gruppen er rumenske Astra Giurgiu og Salzburg fra Østerrike.

(NTB)

DINAMO-SJEF: Tidligere storspiller Robert Prosinecki er nå sjef for Dinamo Zagreb. Han har også vært trener for Røde Stjerne. Foto: REUTERS / Ivan Milutinovic / NTB Scanpix
DINAMO-SJEF: Tidligere storspiller Robert Prosinecki er nå sjef for Dinamo Zagreb. Han har også vært trener for Røde Stjerne. Foto: REUTERS / Ivan Milutinovic / NTB Scanpix Vis mer