IMPONERER: 20-åringen Wilfried Zaha imponerte lagkameratene da han debuterte på landslagstrening foran Englands kamp mot Sverige i morgen. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / NTB SCANPIX
IMPONERER: 20-åringen Wilfried Zaha imponerte lagkameratene da han debuterte på landslagstrening foran Englands kamp mot Sverige i morgen. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Zaha er den beste dribleren Parr har møtt

- Men han er ikke så kjepphøy som han virker.


BUDAPEST (Dagbladet): Mens Crystal Palace-juvelen Wilfried Zaha imponerer på trening med England, håper klubbkameraten Jonathan Parr å få vise seg fram i den norske drakta mot Ungarn i morgen.

Men også i den norske landslagsleiren har man fått med seg oppstyret rundt engelsk-ivorianerens mulige landslagsdebut.

- Du skal snakke om Zaha nå, gliser Håvard Nordtveit da Dagbladet oppsøker Parr under dagens pressemøte på Ferenc Puskás stadion i Budapest.

Selvsagt skal vi det.

- Zaha er tydeligvis flink med uttalelser i media. Jeg kan lære litt av ham der, og skape litt blest, sier Jonathan Parr.

Zaha ble i engelske aviser i dag sitert på at han aldri ser på en spiller og tenker «han er bedre enn meg» - med Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

Ikke så kjepphøy Men Jonathan Parr tror, som Zaha selv forklarte på Twitter, at noen av uttalelsene hans er blåst opp og tatt ut av sammenhengen.

- Jeg kjenner ham godt. Han er en veldig hyggelig og jordnær fyr, og ikke så kjepphøy som det virker på noen av de uttalelsene. Jeg tror han føler seg litt feilsitert. Det kan være fort gjort. Han er 20 år og kommer inn i det mediasirkuset der. Da kan ting lett bli dratt litt ut av sammenhengen.

For Parr kjenner slett ikke Zaha som noen skrytepave.

- Han er bevisst på kvalitetene sine, men ikke overlegen.

Og lagkameraten fra Norge er også krystallklar på hva han mener om kvalitetene til Wilfried Zaha.

- Jeg har sagt siden jeg kom til Palace at han mest sannsynlig er den beste offensive spilleren én-mot-én jeg har spilt med eller mot. Han har mye som skal til for å lykkes. Han har stort finterepertoar, kan gå begge veier og er rask.

- Klarer du å stoppe ham på trening?

- Ja jeg klarer å stoppe ham. Jeg har full kontroll, sier Parr med et bredt smil.

Frister storklubbene Med storspill for klubblaget og landslagsuttak følger selvsagt økt interesse fra storklubbene. Real Madrid og Arsenal er blant de som er nevnt som kjøpelystne i dag.
 
- Tror du Palace Klarer å beholde ham?

- Han har gjort det bra i år, og ble kåret til årets unge spiller i Championship i fjor, så det har vært litt interesse. Det kommer bare til å bli mer og mer. Da gjelder det bare for ham å fortsette å prestere, sier Parr.

Dersom han fortsetter å levere på høyt nivå, og en storklubb kommer med en pengepose som er godt nok stappet, tror Parr at Crystal Palace vil la Zaha gå.

- Klubben har en fin politikk der. De vil ikke holde noen tilbake. Samtidig er vi i en posisjon der vi kjemper om opprykk, og vil selvfølgelig beholde alle gode spillere og håper at han blir i januar om vi fortsatt ligger godt an. Men det er en avgjørelse jeg ikke må ta, heldigvis.

LAGKAMERAT: Jonathan Parr sier han ikke har spilt med eller mot noen som er så god offensivt i én-mot-én-situasjoner som Palace-kollega Wilfried Zaha. Foto: VEGARD GRØTT / PROPAGANDA PHOTO / NTB SCANPIX
LAGKAMERAT: Jonathan Parr sier han ikke har spilt med eller mot noen som er så god offensivt i én-mot-én-situasjoner som Palace-kollega Wilfried Zaha. Foto: VEGARD GRØTT / PROPAGANDA PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer