EN LANDSKAMP: Wilfried Zaha er født i Elfenbeinskysten men fikk sin debut for England i november. Foto: REUTERS/Phil Noble
EN LANDSKAMP: Wilfried Zaha er født i Elfenbeinskysten men fikk sin debut for England i november. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Zaha klar for United

Nå er det offisielt.

(Dagbladet): Wilfried Zaha spiller for Manchester United neste sesong. Han har skrevet under en kontrakt på fem og et halvt år.

Det bekrefter ligalederne på klubbens hjemmeside.

Den 20-årige angriperen blir i Crystal Palace på lån ut sesongen, før han melder seg til tjeneste i Manchester i juli.

Potensial - Spilleren gjennomfører den medisinske testen i dag, skriver klubbsida.

United-sjef Alex Ferguson hadde følgende å si om Zaha på dagens pressekonferanse om FA-cupmøtet med Fulham i morgen.

- Vi signerer en spiller med potensial. Vi føler alltid at vi utvikler spillere bra, det har vi bevist manage ganger. Vi håper guttungen gleder seg til å komme hit, når han ankommer til sommeren.

Zaha sier at han foreløpig konsenterer seg om å fullføre sesongen i Palace.

Henrykt - Jeg er henrykt over at jeg skal til United, og at jeg nå slipper spekulasjonene, sier 20-åringen.

Overgangssummen er ikke bekreftet, men tidligere er det blitt spekulert på at England-vingen koster United totalt 15 millioner pund (132 millioner kroner).

Zaha er født i Elfenbenskysten, men han flyttet til England som fireåring og har spilt hele sin aktive karriere i Crystal Palace. Han debuterte på førstelaget i mars for snart tre år siden, og har scoret 12 mål på 109 kamper for londonlaget.

Zaha, Messi og Ronaldo I november i fjor fikk han sin debut på det engelske landslaget. Da han gjennomførte sin første trening med England ble det sagt at stortalentet «forbløffet» de mer etablerte stjernene.

På samme tid viste Zaha ubeskjedenhet, han sammenliknet seg med fotballens superstjerner.

- Jeg ønsker å møte forsvarere som kan teste meg. Jeg ser aldri på noen og tenker at «han er bedre enn meg», med mindre det er Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Når jeg går på banen handler det bare om meg, sa Zaha.

TAPTE MOT STOKE: Zaha (t.v) var med da Crystal Palace ble slått ut av FA-cupen. Her mottar han et gult kort for filiming. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
TAPTE MOT STOKE: Zaha (t.v) var med da Crystal Palace ble slått ut av FA-cupen. Her mottar han et gult kort for filiming. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer