Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zaha reagerer på behandling etter rykteflom

Premier League-spiller Wilfried Zaha møter fortsatt personer som tror på ryktene om David Moyes' datter.

RYKTEFLOM: Rykter spredte seg i 2013 om at Wilfried Zaha (t.v.) hadde hatt sex med David Moyes' datter. Foto: Nicolas ASFOURI/AFP/NTB Scanpix
RYKTEFLOM: Rykter spredte seg i 2013 om at Wilfried Zaha (t.v.) hadde hatt sex med David Moyes' datter. Foto: Nicolas ASFOURI/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Da Wilfiried Zaha fikk lite spilletid under daværende manager David Moyes i Manchester United tilbake i 2013, dukket det plutselig opp noen spesielle rykter.

Zaha, som bare var 19 år på tidspunktet, skulle angivelig hatt sex med Moyes' datter, noe han tidlig var ute og benektet. Men ryktene forsvant ikke med det første.

Nylig hadde Zaha en prat med tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand, hvor sexryktene ble et tema.

Zaha tok selv et oppgjør med ryktene via Twitter for sju år siden, da han skrev følgende:

«Jeg har verken datet eller i det hele tatt møtt David Moyes' datter. Det er ikke grunnen til at jeg ikke har spilt kamper», skrev han på sin Twitter og fulgte opp med:

«Jeg ønsker å stoppe alle disse falske beskyldningene. Jeg kommer til å spille for Manchester United når manageren føler at jeg er klar».

Helt alene

Etterpå slettet han Twitter-meldingene, men klubben var ikke fornøyd.

- Jeg husker at jeg tvitret noe om «teite rykter» fordi det ble for mye for meg, så jeg måtte si noe selv og da husker jeg klubben sendte meg en melding og sa «du skulle ikke gjort det, du skulle ikke gjort dette» og jeg tenkte «dere har ikke hjulpet meg», sier Zaha på besøk hos Ferdinand i The Locker Room.

Zaha forteller at det var en tung periode å stå alene i ryktestormen og ønsket støtte fra klubben.

- Det rare er at det pågikk så lenge så jeg følte, skal ikke manageren komme og ta en prat med meg over dette? spør Zaha retorisk.

- Det var slik jeg følte det og jeg tenkte det var latterlig. Helt fram til nå er det fortsatt folk som tror det er sant og jeg har ikke engang møtt dattera hans, sier Zaha.

POPULÆR: Alica Schmidt er en av de mest populære friidrettsutøverne i Tyskland, uten å ha de store merittene å skryte av. Video: Eurosport / Puma / @alicasmd Vis mer

- Sviktet

Rio Ferdinand, som var lagkamerat med Zaha, mener klubben skulle tatt kontakt med Zaha tidlig i prosessen.

- Jeg snakket med deg på den tiden, og jeg mener klubben sviktet deg. Du skulle fått snakke med trenerne og de som styrer klubben for å gi deg forsikringer om at de ikke skyldte på deg, sier Ferdinand og fortsetter:

- Det gjorde at du ikke kunne sitte der og tenke at det ikke ble brukt mot deg, og slik må det ha føltes for deg på et tidspunkt.

David Moyes var selv under mye press som manager etter overgangen fra Everton, og Ferdinand tror Moyes ville taklet saken annerledes om han hadde fått sjansen igjen.

Zaha fikk to Premier League-kamper for Manchester United og dro tilbake til Crystal Palace i 2015. Han var på utlån fra United tre ganger mellom 2013 og 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!