HAVNET I OVERSKRIFTENE: Ghayas Zahid er Vålerengas toppscorer med fem mål. Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX
HAVNET I OVERSKRIFTENE: Ghayas Zahid er Vålerengas toppscorer med fem mål. Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIXVis mer

Eliteserien 2017

Zahid om bråket: - Fikk høre at jeg var frustrert fordi jeg ikke kommer ut

Får støtte av Vålerenga-trener Ronny Deila: - Vi må slutte å være hårsåre i norsk fotball.

Vålerenga - Manchester United, klokka 19.00

VALLE (Dagbladet): Vålerenga-spiller Ghayas Zahid (22) sørget for temperatur på fotballdebatten, da han slaktet Kristiansund etter 1-1-kampen 17. juli.

- Jeg har ikke sett et lag som slår mer langballer enn Kristiansund. Det er bare piss. Det blir mer og mer av det i norsk fotball nå, tordnet den offensive midtbanespilleren overfor Eurosport.

- Jeg står for det jeg sa, sier Zahid til Dagbladet i dag.

- Jeg vil ha spillere som mener noe og står for det. Vi må slutte å være hårsåre i norsk fotball, sier trener Ronny Deila.

Gyllen mylighet

Vålerenga møter Manchester United til TV 2-sendt treningskamp klokka 19.00 i kveld. Det blir en gyllen mulighet for Zahid til å vise seg fram på Ullevaal. Han legger ikke skjul på at han ønsker å ta steget til et mellomtrinn ute i Europa.

Nettopp det siste ble brukt mot ham da det stormet som verst etter utspillet mot Kristiansund. Men Zahid lar seg ikke affisere: Han har sin mening, andre får mene sitt.

SKAPER DEBATT: Dagbladet møtte Ghayas Zahid etter Vålerenga-trening denne uka. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SKAPER DEBATT: Dagbladet møtte Ghayas Zahid etter Vålerenga-trening denne uka. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

VIF-profilen sier:

- Jeg kom med meningen min. Plutselig var det sånn: «Hvorfor har han sagt det? Du må ikke si sånn om Kristiansund.» Så kommer de med meninger om at jeg sier de tingene der fordi jeg er frustrert over at jeg ikke kommer meg ut. At jeg er frustrert over ting og tang. Men folk må få mene det de vil. Jeg kom med min mening.

Han fortsetter:

- Kristiansund skal få lov til å spille akkurat sånn de vil. Men jeg synes det har begynt å bli veldig mye av det i Norge. Sånn har det vært de siste åra. Og det kommer helt sikkert til å bli enda mer neste år.

Roser Las Palmas

- Og så begynner folk å snakke om budsjett, påpeker han.

- De sammenlikner budsjettet til Vålerenga og Kristiansund. Men ta heller budsjettene til Real Madrid og Las Palmas. Las Palmas spiller fotball. Jeg har sett dem spille mot Real Madrid og Barcelona. Måten de tør å spille fotball på handler ikke om budsjett.

- Ja, et høyt budsjett avgjør om du får stjernespillere eller ikke, men ikke hvilken fotball du spiller. Det har ingenting med budsjett å gjøre. Det har med spillere å gjøre. Las Palmas har ikke spillere på nivå med Real Madrid og Barcelona. Men de kan fortsatt spille fotball.

Zahid mener Kristiansund har ballspillere, men ble overrasket over at ballen gikk over hodet på dem.

- Hvordan skal du klare å utvikle sånne spillere? spør han.

- Vi fokuserer på oss selv. Det er viktig å stikke fingeren i jorda og vite hvem vi er, svarte Kristiansund-trener Christian Michelsen etter kampen.

Støtte

Zahid får full støtte av Vålerenga-trener Ronny Deila for at han uttrykte meningen sin:

- Det er viktig at det er lov å ytre meningene sine. Jeg vil ha spillere som mener noe og står for det. Dette mente Ghayas. Det synes jeg er helt topp. Vi trenger meninger, vi må slutte å være så hårsåre i norsk fotball.

Deila fortsetter:

- Vi må også tåle kritikk tilbake. Mange mener noe om oss i Vålerenga. Men det er det som er morsomt, fotball er interesse og følelser. Det er forskjellige måter å gjøre det på. Vi må våge å ta debatten, slik at vi blir bedre alle mann.

Mot Manchester United lover Deila at Vålerenga skal våge å spille fotball. Han ønsker en underholdende kamp, og ikke elleve spillere som ligger bakpå for å sikre et hederlig resultat.

Sist lagene møttes var i 2012. Det endte 0-0.