Zahids melding til Høgmo: - Jeg bør få sjansen på landslaget

Etter nok en god kamp og nok et mål for Vålerenga venter Ghayas Zahid på telefon fra Per Mathias Høgmo.

LANDSLAGET: Vålerengas Ghayas Zahid (t.v.) mener han er klar for landslagspill for Norger. Her i duell med Haugesunds William Troost-Ekong. Haugesunds Sondre Tronstad (i bakgrunnen) i kampen mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugesund stadion.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
LANDSLAGET: Vålerengas Ghayas Zahid (t.v.) mener han er klar for landslagspill for Norger. Her i duell med Haugesunds William Troost-Ekong. Haugesunds Sondre Tronstad (i bakgrunnen) i kampen mellom FK Haugesund og Vålerenga på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Han har blitt nevnt som den beste spilleren i ligaen for øyeblikket, og har storspilt for Vålerenga etter sommerpausen. Seks mål på ni kamper har det blitt, og fredag var han i begivenhetenes sentrum igjen da han reddet et poeng for Vålerenga mot Haugesund med en iskald avslutning.

22 år gamle Ghayas Zahid er fast på U21-landslaget, men flere eksperter og fans har skrytt av unggutten, og mener han burde vært på A-landslaget. TV 2s fotballekspert, Kasper Wikestad skrev blant annet følgende på Twitter etter Vålerengas 1-1-kamp mot Strømsgodset forrige lørdag:

«Kan noen forklare meg hvorfor Ghayas Zahid ikke er på landslaget? Ikke mange som gjør det etter han»

I mixed zone etter kampen mot Haugesund fredag, virket det som om han egentlig var mest klar for å legge seg, men han stoppet likevel igjen for å ta en prat med pressen.

- Ikke opp til meg

Zahid har fått med seg ekspertenes meninger, og gir et lite stikk i siden til landslagstrener Per Mathias Høgmo før VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og San Marino i oktober.

- Det er ikke opp til meg å ta ut landslaget. Alle fotballspillere vil representere landslaget, inkludert meg. Jeg gjør jobben min på Vålerenga og på U21-landslaget, så får det være opp til han som styrer å ta meg ut.

- Men du mener du snart bør få sjansen?

- Ja, svarer han kontant.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier de hele tiden jobber mot å gjøre han bedre, og at han ikke ofrer det en tanke at han burde være på landslaget.

- Han er fast på U21, men det der får andre ta seg av. Vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe med våre spillere hver eneste dag, og gjøre han kontinuerlig bedre som mange andre, sier Rekdal.

Går oppover

Etter en dårlig start har Vålerenga for alvor begynt klatringa på tabellen, og er ubeseiret de siste ni kampene. Også Zahid hadde en dårlig start, men han har alltid hatt troa på seg selv og laget, og det er det som nå bærer frukter.

- Både jeg og laget hadde en dårlig start, men fra 1-1 kampen mot Sogndal har det bare gått oppover, og jeg har tenkt at jeg skal fortsette å jobbe hardt, så vil det løsne for meg. Det har det gjort nå, og det er mye som skal til for at jeg mister formen og den stabiliteten jeg har nå.

Iniesta og Silva

Zahid er en teknisk og smart spiller, som ofte blir brukt til venstre på offensiv midtbane i en 4-2-3-1-formasjon. Selv om det er tier-rollen som er favoritten, liker han å dra seg inn i banen når han spiller til venstre. Spillestilen hans kan minne mye om spillere som Iniesta og Silva, spillere han også ser opp til.

- Andres Iniesta, David Silva, Hatem Ben Arfa og Isco er spillere jeg ser opp til. Det er mange tekniske spillere som spiller til venstre eller i tierrollen som kommer inn i banen som jeg kan se meg selv i, sier han, før han går ut dørene på Haugesund Stadion og forsvinner inn i bussen.

Så gjenstår det å se da, om Ghayas Zahid er å finne i landslagstroppen mot Aserbajdsjan og San Marino 8. og 11. oktober.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer