Norge tok lagsølv i åpen klasse

Zahl Pedersen i tårer da Norge avsluttet med lagsølv

Norge avsluttet årets Paralympics med sølv i stafett. På sidelinja sto en rørt Cato Zahl Pedersen, som er stolt over de norske prestasjonene i årets Paralympics.

ELLEVILL JUBEL: Det oppsto ville jubelscener da Norge tok lagsølv. Her er Nils-Erik Ulset og Eirik Bye. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
ELLEVILL JUBEL: Det oppsto ville jubelscener da Norge tok lagsølv. Her er Nils-Erik Ulset og Eirik Bye. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PYEONGCHANG (Dagbladet): - Jeg er så stolt over hvordan Norge framstår i både mixed og åpen stafett. Jeg begynner å grine for jeg er så glad, sier Cato Zahl Pedersen til Dagbladet.

En rørt Paralympics-sjef fikk se Nils-Erik Ulset, Håkon Olsrud og Eirik Bye, sammen med ledsager Arvid Nelson, gå inn til sølv i åpen stafett.

Norge står dermed igjen med totalt åtte medaljer fra årets Paralympics, noe som er det beste siden 2002 og dobbelt så mange som i Sotsji for fire år siden.

STOLT: Cato Zahl Pedersen (til høyre). Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
STOLT: Cato Zahl Pedersen (til høyre). Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund Vis mer

- Paralympics i Pyeongchang 2018 har vært et utrolig suksessfullt mesterskap for oss. Vi har nådd målene våre. Først hovedmålet på sju medaljer inkludert én lagmedalje, så fikk vi én bonus i dag. Det var ikke opplagt, men den kom, sier Zahl Pedersen.

- Moro å gjøre det sammen

- Når de presterer såpass bra i OL og det er vår tur i Paralympics, så har man ikke noe lyst til å være noe dårligere. Nå har vi gjort det bra i begge mesterskapene. Jeg syns Norge skal være fornøyde med både OL og Paralympics, sier Håkon Olsrud til Dagbladet.

- Dette var jævlig godt. Enkelt og greit, sier Nils-Erik Ulset til Dagbladet.

Samtlige presiserer at det er spesielt å ta medalje sammen.

- Det er spesielt moro å gjøre det sammen. Vi trener såpass mye sammen og har gjort jobben sammen. Jeg syns vi fortjener å stå her alle mann, sier Håkon Olsrud til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

SIKRET SØLV: Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson (på bildet) gikk ankeretappen for Norge. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
SIKRET SØLV: Eirik Bye og ledsager Arvid Nelson (på bildet) gikk ankeretappen for Norge. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund Vis mer

- Gode venner

Samtlige på laget sto med en bronsemedalje fra før av i mesterskapet.

- Det var veldig gøy den første gangen, også er det veldig spesielt nå. Den har du hjemme, og når den tid kommer at jeg er ferdig med denne epoken her, så vil jeg alltid ha denne medaljen å knytte til disse gutta, sier Arvid Nelson, og fortsetter:

- Dette er gode venner, og det er det som betyr noe. Det er stort å kunne si at jeg har gått på lag med disse tre gutta. Det er noe jeg er stolt av, fortsetter Nelson.

Eirik Bye sier at Paralympics har vært surrealistisk.

- Jeg har tenkt på denne stafetten i to år siden vi gikk sammen første gang. Det er ubeskrivelig å ha lykkes nå. Det er en deilig følelse, og jeg kjenner at ganske mange kilo blir tatt vekk fra skuldrene, sier Bye.

Frankrike vant

Nils-Erik Ulset gikk første etappe for Norge. Veteranen gikk i mål 32,1 sekunder bak daværende leder Hviterussland.

Håkon Olsrud knappet inn ti sekunder på ledertida på sin etappe, men Norge var 49,2 sekunder bak Frankrike da Ulset hadde gått sin andre og Norges tredje etappe.

Eirik Bye og Arvid Nelson tok inn 25 sekunder på franskmennene, men klarte ikke å hente inn hele forspranget.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. De som deltar i paralympics i PyeongChang. Loyd Remi Solberg er kaptein på kjelkehockeylandslaget. Birgit Skarstein er på landslaget i langrennspigging. Lena Schrøder er eneste kvinne på kjelkehockeylandslaget. Kristian Moen kjører snowboard. Kissinger Deng, keeper på kjelkehockeylandslaget. Video/redigering: Siv Johanne Seglem Vis mer

Legger opp

Nå gjenstår bare kjelkehockeyfinalen av årets Paralympics i Sør-Korea. Den spilles seinere på søndag.

For noen er dette bare starten på en lang paralympisk karriere, mens for andre er det slutten.

- Jeg skal gjøre mye i framtida som jeg gleder meg til, og jeg kan ikke være vemodig når jeg tar medalje sammen med denne gjengen her, sier Nils-Erik Ulset, som sier at han har gått sin siste paralympiske konkurranse.

Dermed runder han av med tretten medaljer i Paralympics.

- Vi skal sykle Trondheim-Oslo

Eirik Bye og Arvid Nelson flyttet sammen ett år før Paralympics for å satse sammen, og det skal de fortsette med etter mesterskapet.

- Jeg har sagt at vi skal sykle Trondheim-Oslo til sommeren, men det er ikke Eirik enig i. Jeg har skaffet tandemsykkel, ler Nelson.

Bye forteller at han først trenger en kald Cola og en burger for å vurdere kompisens påfunn.

- Arvid er litt ekstrem på sånne ting. I fjor så løp han maraton i midten av mai etter å ha hatt to løpeturer etter skisesongen. Uka etterpå så det ut som han kunne vært med i Paralympics på egen hånd, sier Bye.

- Hvis det er noen som ser to stykker som kunne vært i 80-åra på én sykkel i Lillehammer-området, så kan det være oss, sier Nelson lattermildt.

  • Trygve Toskedal Larsen, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen kom på åttendeplass i mixed stafett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer