Zajic pekte nese til Rekdal etter å ha ydmyket VIF

- Det var noe inni meg. Jeg var sint.

Sarpsborg-Vålerenga 3-0 (0-0):

SARPSBORG (Dagbladet): Med seier i Sarpsborg kunne Vålerenga fått sin beste seriestart siden gullsesongen 2005. Slik gikk det ikke: Da keeper Michael Langer skulle klarere et tilbakespill etter 62 minutter, sleivet han grovt. Sarpsborg grep sjansen på nådeløst vis.

20 minutter seinere var det hele blitt en ydmykelse. Med to av Kjetil Rekdals gamle spillere i hovedrollene.

Hælflikk fra Zajic Først 1-0-målet: Mens Michael Langer løp alt langbuksene hans tålte for å rekke tilbake i buret, satte østfoldingene tempo på kula på venstresida. En hælflikk fra Vålerengas gamle helt Bojan Zajic ga Steffen Ernemann stort rom, og danskens innlegg var perfekt i rommet bak Vålerengas forsvarere inne i feltet.

Der kom høyrekanten Franck Dja Djedje stormende først på kula, og Langer var sjanseløs. 

Gamle helter scoret Med en jevn og sjansefattig førsteomgang utviklet det seg til en klassisk «første-målet-vinner»-affære i Sarpsborg. Så da Langer sølte det til, og Vålerengas forsvar ikke var i nærheten av å hjelpe ham med oppryddinga, virket bordet dekket for hjemmelaget.

PEKTE NESE: Sarpsborgs Bojan Zajic scoret det siste i det som ble en Sarpsborg-fest. Målet feiret han med en takk for sist-gest i retning Kjetil Rekdal. Sreengrab C More
PEKTE NESE: Sarpsborgs Bojan Zajic scoret det siste i det som ble en Sarpsborg-fest. Målet feiret han med en takk for sist-gest i retning Kjetil Rekdal. Sreengrab C More Vis mer

Og de som da steg fram, var de to Vålerenga-spillerne i Brian Deanes mannskap. Etter å ha slitt med å vinne Kjetil Rekdals tillit ble Aaron Samuel sendt i retning Svinesund i fjor. Etter 75 minutter utfordret han Vålerenga-stopperne, ingen av dem turte annet enn å rygge - og Samuel fant rommet han trengte. Skuddet fra 18 meter snek seg inn via stolpen.

Samuels målfeiring foran Klanen bar preg av respekt for gamleklubben, og det samme så lenge ut til å gjelde for Bojan Zajic da han økte til 3-0 - igjen etter å ha fått et spillerom Kjetil Rekdal neppe er fornøyd med - fem minutter seinere. Zajic har en stor plass i Klanens hjerter, litt mindre i Kjetil Rekdals, og i vinter forsvant han i samme retning som Aaron Samuel.

Pekte nese Etter å ha forlatt Vålerenga-supporternes ende av banen, løp han mot benkene, hvor han pekte nese mot Vålerengas trener.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, sa han til TV 2 da han ble byttet ut like etterpå.

- Det var noe inni meg. Jeg var sint. Jeg måtte gjøre det, men det var ikke bra, innrømmer Zajic.

Mer ville han ikke utdype. Scoring og nesepek mot gamleklubben fikk være nok i denne omgang.