Zajic sendte VIF til kvarten

Cuphelt i ekstraomgangene.

(Dagbladet.no): Den nøytrale tilskueren hadde nok håpet på en målfest med en målprotokoll like velfylt som i gårsdagens oppgjør mellom Molde og Brann da Tromsø og Vålerenga skulle gjøre opp om en kvartfinaleplass i cupen på Alfheim.

Det ble det på langt nær i et tett og sjansefattig oppgjør, hvor man måtte vente helt til drøyt fem minutter ut i første ekstraomgang før det skulle bli nettsus i Ishavsbyen.

Et  «Moa»-skudd i stolpen, en ikke idømt TIL-straffe etter en Hæstad-hands og flere upresise Moldskred-avslutninger var beholdningen i ordinær tid.

Til gjengjeld var det et angrep av høy kvalitet som skulle avgjøre kampen til gjestene fra Oslos fordel.

Vil ha cup-suksess  

Jarl André Storbæk, som måtte trå til på midtstopperplass etter at Kjetil Wæhler fikk føling med en strekkskade, kom helhjertet på et offensivt initiativ langs venstresiden, ble spilt fri av Morten Berre og slo inn tidlig foran mål.

Der ventet en målhungrig innbytter Bojan Zajic som kontrollert satte inn det forløsende målet som langt på vei sikret avansement på volley til Martin Andresens store lettelse.

Vålerenga-manageren legger ikke skjul på at cup-suksess er et av sesongens store mål for Oslo-laget.

MATCHVINNERE: Bojan Zajic (t.h.) og Mohammed Abdellaoue avgjorde åttendedelsfinalen i cupen til Vålerengas fordel i Tromsø. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
MATCHVINNERE: Bojan Zajic (t.h.) og Mohammed Abdellaoue avgjorde åttendedelsfinalen i cupen til Vålerengas fordel i Tromsø. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

- Det sier seg selv at det bare er ett mål i cupen, hvis ikke er det bare å ryke ut i første runde. Vi ønsker selvfølgelig å vinne, men det er mange serie- og cupkamper før den tid, påpeker Andresen overfor TV 2 Sport.

Utover i ekstraomgangene måtte Tromsø ta stadig større risiko framover på banen, og vanligvis effektive Morten Moldskred kom nærmest da han umarkert styrte en heading like utenfor stolpen.

Straffet av «Moa»-kontring 

Den manglende uttellingen måtte få konsekvenser, og da Martin Andresen fant Abdellaoue alene i bakrommet skulle unggutten feie all tvil til side.

TIL-back Tom Høgli rakk forsåvidt tilbake, men ble vendt elegant bort og måtte se «Moa» ekspedere avslutningen iskaldt bak keeperreserve Kenny Stamatopoulos, som kom inn for en skadet Sead Ramovic i førsteomgang.

Dermed endte det med sterke 0-2 mot ellers hjemmesterke Tromsø, og Martin Andresens menn skaffet seg muligens et lite psykologisk overtak foran lagenes møte i serien allerede på mandag på Ullevaal.

- Dette var utrolig deilig. Det er tøft å møte Tromsø på bortebane. De jobber på alle baller og har bra spillere, oppsummerer Abdellaoue overfor TV 2 Sport.

Zajic sendte VIF til kvarten