ROSER NORGE: Zambias franske landslagssjef Herve Renard roser den norske innsatsen i landskampen lørdag. Foto: AFP PHOTO/ PIUS UTOMI EKPEI
ROSER NORGE: Zambias franske landslagssjef Herve Renard roser den norske innsatsen i landskampen lørdag. Foto: AFP PHOTO/ PIUS UTOMI EKPEIVis mer

Zambias trenerhelt likte Drillos svar

- Selvsagt kunne dere vunnet Afrikamesterskapet.

NDOLA (Dagbladet): Til tross for sjansemessig underlegenhet i to kamper, klarte det unge, Skandinavia-baserte landslaget å klemme ut én seier og én uavgjort mot sterk motstand på sin Afrika-tur.

Etter 0-0 mot Zambia spurte Dagbladet landslagssjef Egil Drillo Olsen om Norge kunne vunnet Afrikamesterskapet.

- Ja, det kunne vi, med det beste laget og med god organisering. For vi ser at de her mangler det litt. De har mange gode spillere, men de er ikke så gode som lag, svarte Drillo.

Enig med Drillo
Én som vet hva som kreves, er Zambias landslagssjef Herve Renard. Han klarte bragden da nasjonen vant sluttspillfinalen over Elfenbenskysten i Gabon i fjor.

- Norges landslagssjef svarer at hans lag kunne vunnet Afrikamesterskapet, om de fikk delta der med toppet mannskap. Er du enig?

- Med de beste spillerne tilgjengelig? Selvsagt, sier Renard til Dagbladet.

- Jeg mener det er et godt svar fra landslagssjefen deres. Dere har en fantastisk disiplin, er veldig godt organisert, og så har dere i tillegg noen spillere i bakhånd som vil utgjøre en forskjell offensivt, fortsetter han.

- Men Norge hadde ikke vunnet Afrikamesterskapet med det laget dere brukte her i Ndola.

Tøffe spørsmål
I fjor ble han zambisk folkehelt da nasjonen vant Afrikamesterskapet for første gang. Nå er ikke gudedyrkelsen av Herve Renard den samme:

Zambias franske landslagssjef leder et lag som ikke har scoret et eneste mål på de fire siste kampene.

Til helga starter årets utgave av det kontinentale sluttspillet. Zambia skal forsvare tittelen, men de siste kampene gjør at det stilles tøffe spørsmål.

Renard prøvde å parere dem som best han kunne etter 0-0 mot Norge i Ndola i går:

- Vi scoret ikke, nei, men vi er på det rette sporet, sa Renard på pressekonferansen etter kampen i går.

Laget har hatt base i Johannesburg, men dro til Ndola i hjemlandet — for å spille den første hjemmekampen noen sinne mot et lag fra Europa.

- Alt i alt er vi fornøyde med forberedelsene, og jeg har stor tillit til mine spillere, sier Renard.

Leter etter formel
I åpningskampen skal Zambia møte Etiopia. De har også Nigeria og Burkina Faso i gruppa.

- Fysisk er vi rustet for å møte et hvert lag. Taktisk og teknisk trenger vi å finne en vinnerformel. Vi må lære oss hvordan vi kan bli mer effektive foran mål, og hvordan vi kan avgjøre kamper, sier han.

UAVGJORT:
Tarik Elyounoussi i kamp mot Zambia lørdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UAVGJORT: Tarik Elyounoussi i kamp mot Zambia lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer