Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zambisk Zamba

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): De zambiske gutta i 14-årsklassen har suverene 32- 1 i målforskjell så langt i Norway Cup. Og de legger ikke skjul på hemmeligheten bak suksessen: Dans både før, under og etter kampene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Chewe (14) er toppscorer med åtte mål så langt. Han mener at dansen gjør dem gladere og psyker dem opp til å yte bedre.

- Dansen gir oss helt klart bedre moral, sier Chewe.

Da Jardar ble nedsablet 4-1 i 32-delsfinalen i går, danset trenerne og innbytterne til musikk fra en medbrakt kassettspiller under hele kampen. Og etterpå samlet hele laget seg til felles dans. «Aiyanga Lelo» sang de.

- Det betyr «vi skal vise dem i dag», og er en tradisjonell zambisk sang med danserytme, forklarer lederen for laget, Mwamba Kalenga.

Folkehelt

Og den sangen blir hele tida skreddersydd for å hedre spesielle spillere.

- Vi blir så glade av dans og sang. Hele Norway Cup er som en drøm, sier storscorer Chewe.

Drømmen blir fullkommen dersom laget hans vinner pokalen på Bislett på lørdag. Da kommer 14-åringen hjem som folkehelt, og kan forvente seg at landets storklubber står i kø for å sikre seg ballferdighetene hans.

At de zambiske gutta har god mulighet til å sparke seg helt til finalen er det ingen tvil om. For det er ingenting i veien med motivasjonen. Etter dansesekvensen etter kampen i går kveld, begynte noen av gutta å trene igjen.

For i dag venter et nytt lag i 16-delsfinalen.

DANSELØVER: Gutta fra SFA Zambia håper å danse seg hele veien til finalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!