Zane: - LSK er viktigst

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm- Romerike 3- 2: En småsjuk Clayton Zane spilte én omgang da serielederen finpusset formen mot naboklubben. Nå lover Zane å droppe alle landskamper som kolliderer med Lillestrøms kamper utover høsten.

Australieren mistet tre viktige kamper i vårsesongen på grunn av landslagsspill. Neste motstander for Australia er Japan. Den kampen dropper toppscorer Zane uansett.

- Den går i august, og da er det helt uaktuelt for meg å prioritere en treningskamp til fordel for seriekamp med LSK, sier Zane til Dagbladet.

Til Europa

Landslagsledelsen har også lovet å legge nye treningskamper til Europa.

- Og da vil jeg stille, hvis kampene blir lagt på internasjonale datoer. Den avgjørende kvalikkampen mot femmeren i den søramerikanske avdelingen går ikke før sesongen er ferdig her i Norge. Så det vil uansett ikke kollidere, sier Zane.

Zane har ikke lagt seg borti krangelen mellom LSK og det australske forbundet. Nå vil han bare tenke på jobben han har med å holde Lillestrøm på toppen av Tippeligaen.

- Selvsagt er målet å holde oss på topp, men egentlig skulle jeg ønske at vi lå litt bak Rosenborg. Det er mye lettere å jage bakfra.

Egen logikk

LSK-trener Arne Erlandsen ser det annerledes. Han nekter for at LSK er i forsvarsposisjon.

- Nei, i Lillestrøm tenker vi ikke sånn.

- Men så lenge dere topper tabellen, så er dere jo per definisjon i forsvarsposisjon?

- Nei, vi er ikke det. Det viktigste er hvordan du tenker, og hva du gjør.

- Så dere har en egen logikk her på Åråsen?

- Nei, men vi er i angrepsposisjon. Det viktigste er ikke hva du sier, men hva du gjør. Og på trening tenker vi offensivt, og fortsetter å gjøre det vi har gjort i fire år og er trygge på.

Det eneste Erlandsen vil innrømme har forandret seg, er den forsterkede pågangen fra media rundt laget hans. Fokusering på resultater og prat om seriegull kan fort gi feil fokus.

- Men det må spillerne lære seg å takle for å bli best. Den som er mest glad for at dere er her i dag, det er markedssjefen vår, smiler Erlandsen før han konkluderer:

- Ut fra det jeg har sett på trening etter ferien, er det ingen grunn til å tro at vi skal tape mot Godset på søndag.