Zane briljerte for LSK

ÅRÅSEN (Dagbladet): I Molde sleit Clayton Zane (23) benken. Men som leiesoldat i Lillestrøm var Clayton Zane (23) i går den kreative årsaken til at LSK nå er toer på tabellen.

- Fortsetter han sånn, ser jeg ikke bort ira at han spiller seg til permanent klubbskifte og blir her i Lillestrøm, sier trener Arne Erlandsen.

Og den australske landslagsspilleren legger ikke skjul på at han trives bedre i leiekontrakten med LSK enn i kulissene på Røkkeløkka.

- Her er jeg en slags target-man. Denne spillestilen passer meg ganske enkelt mye bedre. I slutten av måneden skal Molde og Lillestrøm diskutere framtida mi. Det er ikke meg i mot å bli i Lillestrøm, sier Zane på klingende australsk-engelsk.

Selv om LSK vant komfortabelt i går, var Clayton Zane blant få Lillestrøm-spillerne som briljerte mot et feigt og tannløst Sogndal. Han gjorde nesten alt en spiss skal, men manglet nettkjenningen som ville ha gitt ham meget høy poengsum på Tippeligabørsen.

- Clayton var god i oppspillsfasen, og flink til å holde på ballen. Det er viktig mot et lag som ligger så lavt som det Sogndal gjorde, sier en strålende Arne Erlandsen.

Midtbanestrateg Magnus Kihlberg spilte i går sin hundrede LSK-kamp, og ble hedret med jubileumsklokka.

- Fryktelig artig. Nå jakter jeg på rekorden til Torgeir Bjarmann. Det betyr 20 år til i Lillestrøm, ler den sympatiske svensken.