SCORET TO: West Hams Andy Carroll feirer den andre scoringens in med lagkamerater som Michail Antonio og James Collins. Det holdt likevel ikke til seier. Foto: NTB Scanpix
SCORET TO: West Hams Andy Carroll feirer den andre scoringens in med lagkamerater som Michail Antonio og James Collins. Det holdt likevel ikke til seier. Foto: NTB ScanpixVis mer

Zaza ble latterliggjort i EM. I dag sørget han for at Juventus lo sist

To nordmenn i aksjon da Juventus slo West Ham 3-2 i London.

West Ham - Juventus 2-3 (1-2)

LONDON (Dagbladet): West Ham-fansen omtalte Håvard Nordtveit som «solid» og «trygg» da Dagbladet snakket med noen av dem utenfor London-klubbens nye lekestue, Queen Elisabeth Olympic Park.

Det er bred enighet om at nordmannen vil bli en forsterkning på midtbanen til The Hammers, og at han vil tilføre trygghet på midtbanen.

I dag startet han generaloppgjøret mot Juventus, som var siste test før det braker løs mot Chelsea i ligaen til helga. Nordmannen dannet en trio på midten med kaptein Mark Noble og 20-åringen Josh Cullen.

Trygghet var ikke stikkordet for backfireren til hjemmelaget i dag, som slapp inn to tidlige mål etter slurv. Da er det godt å ha en kraftspiss som Andy Carroll på topp. Big Andy nettet to ganger ved hjelp av hodet, men italieneren Simone Zaza ble matchvinner for bortelaget like før slutt.

Marerittstart

Juventus la tidlig en demper på det fansen håpte skulle bli en West Ham-fest. I løpet av tre minutter i første omgang scoret italienerne to ganger, noe som førte til total stillhet på tribunene.

Stopperne Winston Reid og Angelo Ogbonna hadde ingen god dag på jobben, og ble begget byttet ut etter pause. De etterlot store rom og gjorde det svært enkelt for spillere som Paulo Dybala og Mario Mandzukic. Duoen var involvert i begge bortelagets scoringer før hvilen.

Andy Carroll reduserte etter en snau halvtime da han kriget inn sin egen retur på en heading som stjernekeeper Gianluigi Buffon først slo i egen stolpe.

Håvard Nordtveit var heldig som slapp med skrekken fem minutter før hvilen. En miss av nordmannen første til to gedigne Juventus-muligheter, og ballen smalt blant annet i tverrliggeren bak Adrian i West Ham-buret.

Umulige Carroll

Juventus-stopperne sleit skikkelig med luftstyrken til Andy Carroll. Like etter hvilen stanget han inn sitt andre for dagen på en corner.

Like etterpå gikk den høyreiste spissen ut, til stående applaus fra hjemmefansen. West Ham-manager Slaven Bilic hadde nok helgas Chelsea-kamp i tankene.

Nordtveit kunne gitt West Ham seieren seks minutter før slutt, men headingen på et frispark gikk over målet til Juventus.

I stedet var det bortelaget som kunne juble. Simone Zaza, som skapte overskrifter med det spesielle tilløpet da han bommet på straffespark i EM, satte inn 3-2 fem minutter før slutt.

Dermed kunne Juventus og Zaza le sist. For West Ham er det noen bekymringer å spore en snau uke før ligastart.

Payet tilbake

Det er tvilsomt om Martin Samuelsen vil bli en del West Ham-troppen denne sesongen, da det ligger i kortene at den unge nordmannen går på et nytt utlån.

I dag startet han på benken, men fikk spille det siste kvarteret. Han fikk aldri muligheten til å prege kampen, og var lite involvert.

Dimitri Payet var endelig tilbake i West Ham-laget etter EM-oppholdet tidligere i sommer. Lagets store stjerne startet også på benken, men det var liten tvil om hvem fansen ønsket å se da navnet hans ble lest opp før kampstart.

Fansen fikk et gledelig gjensyn med franskmannen, som kom på banen snaut 15 minutter før slutt. Hele stadion reiste seg og klappet ham inn. Martin Samuelsen kom inn samtidig, og fikk også en varm velkomst.

Higuain-debut

Gonzalo Higuain fikk sin etterlengtede Juventus-debut etter rekordovergangen fra Napoli i sommer. Den argentinske spissen kom innpå rett etter pausen.

Paul Pogba var forøvrig ikke med i troppen til italienerne. Det er ventet at han blir Manchester United-spiller før seriestart.

Dette var andre kampen West Ham spilte på nye Olympiastadion. De møtte slovenske Domzale i Europa League-kvalik på stadion tidligere denne uka. To tribunedeler - Bobby Moore stand og Sir Trevor Brooking Stand - ble offisielt åpnet på nye stadion i dag.

Det var et forrykende show på stadion før kampen, og det er ikke noe tvil om at fansen vil kunne lage vel så mye liv her som på intime Boleyn Ground i framtiden.