Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zebra kutter ut tilbud

Etter kun fire Tippeligarunder var salget av «Rundebillett» så dårlig at TV2 Zebra kuttet ut tilbudet.

Tippeligareklamene har rullet over norske TV-skjermer i mange måneder allerede. Deriblant tilbudet «Rundebillett» som lot kundene få tilgang til én enkelt serierunde ved å betale 99 kroner. Men interessen fra seerne uteble.

-  Bestemmelsen om å kutte ut tilbudet tok vi etter fjerde serierunde forrige helg. Vi opplever at interessen for Sesongkort er atskillig høyere enn interessen for Rundebillett, sier Jon Grøholdt, administrerende direktør i TV2 Zebra AS.

Tilbud uansett

Eksakte seertall vil Grøholdt ikke oppgi. Han røper imidlertid at antallet Rundebillett-kunder, kun utgjorde 10-15 prosent av antallet Sesongkort-kunder. Dermed var avgjørelsen om å droppe tilbudet en enkel affære.

-  Tilbudet om å se enkeltkamper vil uansett være tilgjengelig på fxt.no, sier Grøholdt.

Flere faktorer ble lagt til grunn da avgjørelsen ble tatt.

• Det lave antallet interesserte kunder.

• Det ble for kostbart å håndtere alle bestillingene manuelt, på så lave priser.

 LITE SALG:  Rundebillettene på TV2 Zebra slo ikke an hos publikum, og er derfor trukket tilbake. Derfor var det ikke mulig å kjøpe TV-billett for å se Vålernegas Morten Berre feire scoringa mot Viking i går kveld. Foto: EIRIK HELLAND URKE
LITE SALG: Rundebillettene på TV2 Zebra slo ikke an hos publikum, og er derfor trukket tilbake. Derfor var det ikke mulig å kjøpe TV-billett for å se Vålernegas Morten Berre feire scoringa mot Viking i går kveld. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Tabbe

-  På dette punktet gjorde vi muligens en tabbe. Vi burde ha tenkt oss at svært mange kunder ville ha behov for å foreta bestillingene med manuell hjelp. I så fall burde vi ha høynet prisen, sier Grøholdt.

 Å nå frem til kunden var komplisert i jungelen av fotballkommunikasjon. TV2 har sine programmer, TV2 Interaktiv viser kamper direkte, det samme gjør Telenor mobil.

Canal Digital står som distributør av produktene, men stiller seg 100 prosent bak TV2 Zebra i deres avgjørelse.

-  Vi har merket oss at Rundebillett-kundene hovedsakelig har vært beboere i områder der det befinner seg et tippeligalag i nærheten. Noe tall vil vi ikke oppgi, men vi stiller oss bak TV2 Zebras avgjørelse om å kutte tilbudet, sier Cathrine Barth-Nossum, pressekontakt i Canal Digital.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling