1-0: Rafik Zekhnini sendte Odd i ledelsen etter 41 minutter.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
1-0: Rafik Zekhnini sendte Odd i ledelsen etter 41 minutter.  Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Zekhnini utnyttet Vålerengas brøler og sørget for full gullkamp

Odd slo Vålerenga 1-0.

* Vålerenga - Odd 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Tippeligaen er i gang for fullt igjen etter ferien. Utgangspunktet før kampen på Ullevaal mellom Vålerenga og Odd var enkelt:

Med seier ville Odd være tre poeng bak Rosenborg i gullkampen. Vålerenga - på sin side - ville beholde kvalikplassen, i det som har vært en tøff sesong.

Rafik Zekhnini sendte Odd i ledelsen etter 41 minutter etter en brøler av Vålerengas Robert Lundstrøm. Dette ble også det eneste målet på Ullevaal.

Kampen mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal 23. oktober kan fort bli en seriefinale.

Kan beholde dressen

Lyspunktet for Vålerenga var at Mohammed «Moa» Abdellaoue var tilbake i spill etter kneskaden. Han spilte i 76 minutter, men målet uteble.

På sidelinja opererte to av de største trenerprofilene i norsk fotball - Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo. Rekdal i casual antrekk, Fagermo i dress.

HANDSHAKE: Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo hilser på hverandre før kampen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HANDSHAKE: Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo hilser på hverandre før kampen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Fagermo kan beholde dressen. Odd innledet det som kan bli en festlig høstsesong.

Sjansefattig

Første omgang ble sjansefattig på et Ullevaal som fortsatt hadde spor etter Bruce Springsteen-konserten. Bentley kunne sendt Odd i ledelsen etter fire minutter da han skjøt i tverrliggeren.

Ellers skjedde det ikke så mye foran målene før i det 41. minutt. Espen Ruud førte an i et angrep for Odd på høyrekanten. Han ventet og ventet til det rette øyeblikket - før han la inn ballen.

Robert Lundstrøm klønet det til foran egen keeper. Det som skulle være en grei klarering endte hos Rafik Zekhnini. 18-åringen kunne enkelt skyte ballen i mål.

Problemer

Vålerenga hadde et spillemessig overtak i starten av andre omgang, uten at det resulterte i et sluttprodukt.

På høyrebacken hadde Lundstrøm stadig problemer med å temme en spillelysten Zekhnini.

Vålerenga jaget utlikning, men er blant lagene som har scoret færrest mål i Tippeligaen. Med både Deshorn Brown, Moa og Ghayas Zahid på banen mot Odd burde det vært muligheter.

Hjemmelaget la inn et trykk i sluttfasen, men Odd forsvarte seg godt.

Dermed kan Fagermo og co. reise hjem til Skien i kveld med tre poeng.